Μεσογειακό ρολό κοτόπουλο

 

Μεσογειακό κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, λιαστές ντομάτες και μυρωδικά του καλοκαιριού. Εξωτερικά καλύπτεται από κρέμα γιαουρτιού εμπλουτισμένη και φέτες ζουμερής ντομάτας.

Καλοκαιρινό, ελαφρύ με τα αρώματα της Μεσογείου και του Ελληνικού καλοκαιριού.

Δες το βίντεο και πάρε μέρος στο διαγωνισμό, σε κάθε social media του Paxxi δίνουμε κι από ένα κιτ από την Uncle Ben’s. Για να τα διεκδικήσεις πρέπει να λάβεις μέρος σε όποιο social media ακολουθείς το Paxxi (Facebook, Youtube, Instagram) ή ακόμα και σε όλα.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλο, ανοιγμένα για ρολό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne

Για τη γέμιση φέτας:

  • 200 γρ φέτα
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 1/8 κγ ρίγανη
  • 3 κγ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα κάσιους καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
  • 9 – 10 λιαστές ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • νερό

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 150 γρ γιαούρτι
  • 35 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne
  • 1 κγ ελαιόλαδο

Για γαρνίρισμα:

  • θρυμματισμένα κάσιους
  • φέτες ντομάτας
  • ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνω τα στήθη του κοτόπουλου ενωμένα πάνω σε μεμβράνη.
  2. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, πιπέρι cayenne.
  3.  Αναμιγνύω τη φέτα με το πιπέρι, τη ρίγανη το ελαιόλαδο και τα απλώνω πάνω στα στήθη.
  4. Πασπαλίζω με θρυμματισμένα κάσιους και τοποθετώ τις λιαστές ντομάτες.
  5. Τυλίγω τα στήθη σε ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης. Την αφαιρώ και με σπάγκο δένω σφιχτά το κοτόπουλο ανά διαστήματα.
  6. Το βάζω στο ταψί, το πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι, πιπέρι, 2 ΚΣ ελαιόλαδο και νερό.
  7. Μπαίνει στο φούρνο στους 200*C για  λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτω νερό.
  8. Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τους σπάγκους και απλώνω πάνω του τη σάλτσα γιαουρτιού που έχω φτιάξει αναμιγνύοντας 150 γρ γιαουρτιού, 35 γρ φέτας, πιπέρι cayenne και 1 κγ ελαιόλαδο.
  9. Πασπαλίζω λίγα θρυμματισμένα κάσιους και απλώνω φέτες ντομάτας με ρίγανη.
  10. Ξαναβάζω στο φούρνο στους 200*C στον αέρα για 10 λεπτά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Εξωτικό ρύζι basmati με γλυκόξινη σάλτσα Uncle Ben’s με έξτρα ανανά και γαρίδες

 

Σήμερα μπαίνουμε σε οριένταλ mood με μια πολύ γρήγορη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με ρύζι, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο.

Ανακαλύπτουμε πόσο εύκολο είναι να απολαύσουμε έθνικ γεύσεις στο σπίτι με εξωτικό ρύζι basmati και γλυκόξινη σάλτσα uncle Ben’s με γαρίδες. 

Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό Uncle Ben’s Ethnic Σπιτικό έως 10 Ιουλίου! www.ethnicspitiko.gr»

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
6 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
16 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρύζι basmati Uncle Ben’s
  • 2 κούπες νερό

Για τη σάλτσα (ατομικό):

  • 1 κγ ελαιόλαδο
  • 4-6 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες, αφήνω μόνο την ουρά)
  • 1 κγ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κγ τζίντζερ, τριμμένο
  • 25 γρ κάσιους
  • 4 ΚΣ γλυκόξινη σάλτσα με έξτρα ανανά Uncle Ben’s
  • φρέσκο κρεμμύδι, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω δύο κούπες νερό και μόλις βράσει ρίχνω μια κούπα ρύζι basmati Uncle Ben’s. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια- χαμηλή, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω για 10 λεπτά να βράσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο στο οποίο σοτάρω τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζω από τη φωτιά.
  3. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνω άλλο ένα κγ ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα κάσιους για 1 – 1,5 λεπτό.
  4. Προσθέτω 4 ΚΣ από την γλυκόξινη σάλτσα με έξτρα ανανά Uncle Ben’s αφήνω 2 λεπτά, συμπληρώνω με το ρύζι και τις γαρίδες ανακατεύοντας να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά.
  5. Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας με έξτρα φρέσκο κρεμμύδι.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

 

Δροσερή πράσινη σαλάτα που συνδυάζει τα λαχανικά με τα φρούτα και στο τέλος καλύπτεται με γλυκό dressing.

Μπορούμε να την απολαύσουμε αυτή την περίοδο, λόγω της εποχικότητας των λαχανικών και των φρούτων, χορταστική και πλήρης.  
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
4 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
6 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • σπαράγγια
  • 1 κγ αλάτι
  • ρόκα
  • φράουλες
  • φέτα
  • αλάτι

Για το dressing:

  • 2 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • ½ κγ μέλι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω τα σπαράγγια.
  2. Σε βραστό νερό με 1 κγ αλάτι ρίχνω τα σπαράγγια για 6 λεπτά περίπου και τα στραγγίζω.
  3. Στο μπολ βάζω τη ρόκα, τις φράουλες και τα σπαράγγια.
  4. Θρυμματίζω τη φέτα.
  5. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το μπαλσάμικο,, το μέλι και το ελαιόλαδο.
  6. Τα προσθέτω πάνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Κέικ βουνό

 

Ένα διαφορετικό κέικ – τούρτα βουνό παίρνει το όνομα του λόγω του σχήματος του.

Δροσερό, φρουτώδες και σοκολατένιο αλλά και εύκολο στην παρασκευή του.

Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα τυριών με φρούτα και από πάνω καλύπτεται με τριμμένο κέικ.

Ως φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο τις φράουλες της εποχής όσο και τις μπανάνες ολόκληρα ή σε κομμάτια.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 - 45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ (1/2 συσκευασία) μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ κακάο
  • 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 400 γρ κρέμα τυρί
  • 500 γρ φράουλες σε κομματάκια


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και τα αυγά ένα – ένα.
  3. Συνεχίζω με το εκχύλισμα της βανίλιας.
  4. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνω στο μείγμα του μίξερ εναλλάξ με το γάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με τα άλευρα.
  5. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους  180*C για 40 – 45 λεπτά.
  6. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, το αφαιρώ από την φόρμα και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  7. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου με ένα κουτάλι, αφήνοντας περιμετρικά και στο κάτω μέρος 1,5 – 2 εκ. βγάζω την υπόλοιπη ψίχα του και την κρατάω.
  8. Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψει.
  9. Προσθέτω το τυρί μασκαρόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
  10. Συνεχίζω με την κρέμα τυριού την οποία ενσωματώνω στο μείγμα.
  11. Τέλος ρίχνω τις φράουλες σε κομματάκια και με μια μαρίζ τις ανακατεύω.
  12. Βάζω το μείγμα μέσα στο κέικ δημιουργώντας το σχήμα βουνού.
  13. Με τα χέρια ή το μούλτι τρίβω το κέικ που περίσσεψε σε τρίματα και καλύπτω την κρέμα τυριών.
  14. Διακοσμώ από πάνω με λίγες κομμένες φράουλες στην κορυφή.
  15. Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Σφολιάτες βερίκοκο

 

Από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκάκια της εποχής, δροσερό και φρουτένιο.

Τραγανή σφολιάτα με γλυκό βερίκοκο γαρνιρισμένο με μαρμελάδα και από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης να ολοκληρώνει την απόλαυση.

Για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή την λιγούρα μας. Τέλειο και για ένα γλυκό, γρήγορο πρωινό.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
17 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας 400 γρ
  • 425 γρ κονσέρβα βερίκοκο
  • 40 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
  • φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας.
  2. Με κουπ- πατ διαμέτρου 8 εκ κόβω στρογγυλούς δίσκους.
  3. Τους μεταφέρω σε λαδόκολλα στο ταψί και με ένα πινέλο απομακρύνω το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Με ένα πιρούνι τα τρυπάω στη μέση.
  5. Στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας.
  6. Τοποθετώ σε κάθε δίσκο από ένα βερίκοκο.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 10 λεπτά.
  8. Ζεσταίνω την μαρμελάδα (σε κατσαρολάκι ή φούρνο μικροκυμάτων) να γίνει ρευστή.
  9. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αλείφω κάθε βερίκοκο με μαρμελάδα κι από πάνω πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
  10. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  11. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.
     

Σοκολατένιο
παγωτό παρφέ

 

Το παγωτό των παιδικών μου χρόνων: Παρφέ παγωτό σοκολάτας, μαμαδίστικο, βελούδινο που λιώνει στο στόμα αφήνοντας στον ουρανίσκο απολαυστική σοκολατένια γεύση. 

Το απόλυτο και αξεπέραστο παγωτό.
 

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 – 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ 

  • 250 γρ φυτική σαντιγί
  • 135 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 230 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 180 ml γάλα εβαπορέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Λιώνω στο μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
  3. Πάλι με το μίξερ χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
  4. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
  5. Συνεχίζω με τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού και το εβαπορέ.
  6. Τέλος ενσωματώνω την μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ.
  7. Βάζω σε φόρμα στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.

 

ΤΙΠ:

  • Για να παστιριώσουμε τα αυγά κάνουμε όλη τη διαδικασία πάνω σε μπεν-μαρί. Στο τέλος Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Συνεχίζουμε στην ψύξη κανονικά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

 

Ναι Γαλλικό φαγητό, τέλειο για τραπέζια ή κυριακάτικα γεύματα.

Μπουκίτσες μαλακού μόσχαριού κάνουν παρέα με μανιτάρια, καρότα και γλυκά κρεμμυδάκια ενώ όλα μαζί βουτάνε σε λευκή βελουτέ σάλτσα και με ρυζάκι πιο πέρα.

Αν δεν το λαχτάρισες δοκίμασε το γιατί επιβάλετε.

Και μην ξεχάσεις να έχεις φρέσκο ψωμί να δοκιμάσει τη σάλτσα, κρίμα θα ΄ναι.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, χωρίς κόκκαλο, σε μικρά κομμάτια των 5 εκ
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 – 5 γαρύφαλλα
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κγ θυμάρι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 γρ λευκά μικρά μανιτάρια
  • 150 γρ κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
  • 20 γρ βούτυρο
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 – 2 ΚΣ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ βούτυρο
  • 40 γρ αλεύρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού
  • χυμό ½ λεμονιού
  • ρύζι λευκό, για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε δυνατή φωτιά, βάζω το κρέας κι αφήνω 10 λεπτά. 
  2. Απομακρύνω τον αφρό του με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτω το κρασί, τον κύβο των λαχανικών, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και καρφιτσωμένα τα γαρύφαλλα πάνω του, το πράσο, τα φύλλα της δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω την κατσαρόλα κι αφήνοντας μια οπή να βγαίνει ο ατμός, χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά και αφήνω για 50 – 60 λεπτά.
  4. Αφού περάσουν 35 λεπτά σε ένα τηγάνι λιώνω 30 γρ βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά, σβήνω με το χυμό ½ λεμονιού.
  5. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και τα καρότα στην κατσαρόλα με το κρέας και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  6. Βγάζω από την κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και προσθέτω τα μανιτάρια με το μαϊντανό που τα αφήνω για 15 λεπτά.
  7. Σε μια κατσαρόλα λιώνω 60 γρ βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Παίρνω ζουμί από το κρέας με την κουτάλα της σούπας και το προσθέτω σταδιακά στο αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός. Συνεχίζω με 1-2 κουταλιές κι έπειτα ρίχνω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας, διάσπαρτα να πάει παντού κι ανακινώ την κατσαρόλα, να ανακατευτεί καλά χωρίς να «σπάσει» το κρέας, που συνεχίζει το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  8. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω ανοιχτό το καπάκι για να κρυώσει λίγο το φαγητό.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο και το χυμό του λεμονιού.
  10. Όμοια με το αυγολέμονο, ρίχνω στο μπολ 2 -3 κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού ανακατεύοντας κι έπειτα το ενώνω στην κατσαρόλα, ανακινώντας να μην ψηθεί το αυγό. 
  11. Σερβίρω αμέσως μαζί με ρύζι και φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!