Σοκολατένιο
παγωτό παρφέ

 

Το παγωτό των παιδικών μου χρόνων: Παρφέ παγωτό σοκολάτας, μαμαδίστικο, βελούδινο που λιώνει στο στόμα αφήνοντας στον ουρανίσκο απολαυστική σοκολατένια γεύση. 

Το απόλυτο και αξεπέραστο παγωτό.
 

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 – 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ 

  • 250 γρ φυτική σαντιγί
  • 135 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 230 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 180 ml γάλα εβαπορέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Λιώνω στο μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
  3. Πάλι με το μίξερ χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
  4. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
  5. Συνεχίζω με τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού και το εβαπορέ.
  6. Τέλος ενσωματώνω την μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ.
  7. Βάζω σε φόρμα στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.

 

ΤΙΠ:

  • Για να παστιριώσουμε τα αυγά κάνουμε όλη τη διαδικασία πάνω σε μπεν-μαρί. Στο τέλος Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Συνεχίζουμε στην ψύξη κανονικά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Μοσχαράκι ραγού με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

 

Ναι Γαλλικό φαγητό, τέλειο για τραπέζια ή κυριακάτικα γεύματα.

Μπουκίτσες μαλακού μόσχαριού κάνουν παρέα με μανιτάρια, καρότα και γλυκά κρεμμυδάκια ενώ όλα μαζί βουτάνε σε λευκή βελουτέ σάλτσα και με ρυζάκι πιο πέρα.

Αν δεν το λαχτάρισες δοκίμασε το γιατί επιβάλετε.

Και μην ξεχάσεις να έχεις φρέσκο ψωμί να δοκιμάσει τη σάλτσα, κρίμα θα ΄ναι.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, χωρίς κόκκαλο, σε μικρά κομμάτια των 5 εκ
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 – 5 γαρύφαλλα
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κγ θυμάρι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 γρ λευκά μικρά μανιτάρια
  • 150 γρ κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
  • 20 γρ βούτυρο
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 – 2 ΚΣ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ βούτυρο
  • 40 γρ αλεύρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού
  • χυμό ½ λεμονιού
  • ρύζι λευκό, για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε δυνατή φωτιά, βάζω το κρέας κι αφήνω 10 λεπτά. 
  2. Απομακρύνω τον αφρό του με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτω το κρασί, τον κύβο των λαχανικών, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και καρφιτσωμένα τα γαρύφαλλα πάνω του, το πράσο, τα φύλλα της δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω την κατσαρόλα κι αφήνοντας μια οπή να βγαίνει ο ατμός, χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά και αφήνω για 50 – 60 λεπτά.
  4. Αφού περάσουν 35 λεπτά σε ένα τηγάνι λιώνω 30 γρ βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά, σβήνω με το χυμό ½ λεμονιού.
  5. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και τα καρότα στην κατσαρόλα με το κρέας και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  6. Βγάζω από την κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και προσθέτω τα μανιτάρια με το μαϊντανό που τα αφήνω για 15 λεπτά.
  7. Σε μια κατσαρόλα λιώνω 60 γρ βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Παίρνω ζουμί από το κρέας με την κουτάλα της σούπας και το προσθέτω σταδιακά στο αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός. Συνεχίζω με 1-2 κουταλιές κι έπειτα ρίχνω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας, διάσπαρτα να πάει παντού κι ανακινώ την κατσαρόλα, να ανακατευτεί καλά χωρίς να «σπάσει» το κρέας, που συνεχίζει το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  8. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω ανοιχτό το καπάκι για να κρυώσει λίγο το φαγητό.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο και το χυμό του λεμονιού.
  10. Όμοια με το αυγολέμονο, ρίχνω στο μπολ 2 -3 κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού ανακατεύοντας κι έπειτα το ενώνω στην κατσαρόλα, ανακινώντας να μην ψηθεί το αυγό. 
  11. Σερβίρω αμέσως μαζί με ρύζι και φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Ζυμαρικά με πέστο καρότου

 

Ελαφρύ, γεμάτο λαχανικά και αρώματα φαγητό σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες έκδοση.

Το πέστο καρότου μπερδεύεται με τα ζυμαρικά και τα στικς καρότου προσθέτουν γεύση και χρώμα.

Γιατί το καλοκαίρι, που έρχεται θέλει γεύσεις απλές μα μυρωδάτες.


 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ATOMO

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ ζυμαρικά, βρασμένα αλντέντε
  • 1 καρότο
  • 30 γρ πρασινάδα καρότων
  • 65 γρ καρύδια
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • χυμό ½ λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω στο μούλτι την πρασινάδα των καρότων, τα καρύδια, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας, μέχρι να αποκτήσει την υφή πάστας.
  2. Βράζω τα ζυμαρικά με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω.
  3. Με τον αποφλοιωτή κόβω το καρότο σε λεπτές λωρίδες κι έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε στικς.
  4. Ζεσταίνω στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ½ ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω για 2 λεπτά τα στικς του καρότου, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτω τα ζυμαρικά και 1 ΚΣ από το πέστο, ανακατεύω να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Cheesecake milkshake

 

Το γνωστό cheesecake γίνεται milkshake, παγωμένο ρόφημα με όλη τη γεύση του γλυκού.

Για ακόμα πιο δροσερή απόλαυση στο σπίτι μας.

Κι όπως πάντα γρήγορο κι απλό.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΠΟΤΗΡΙ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ΚΣ παγωτό βανίλια
  • 7 παγάκια με γάλα
  • 2 ΚΣ κρέμα τυρί
  • 1 μπισκότο τύπου digestive
  • 3-5 ΚΣ γάλα
  • Για γαρνίρισμα:
  • σαντιγί
  • σιρόπι κεράσι
  • κεράσι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω στο μπλέντερ τα παγάκια, το παγωτό, το μπισκότο, την κρέμα τυριού και 5-7 ΚΣ γάλα για να δημιουργήσω την πυκνότητα που επιθυμώ.
  2. Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας, με σαντιγί, σιρόπι κερασιού και τριμμένο μπισκότο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Tούρτα μους σοκολάτας

 

Βελούδινη σοκολατένια τούρτα μους για όλους όσους λατρεύουν τη σοκολάτα.

Σοκολατένιο παντεσπάνι με πλούσια σούπερ σοκολατένια μους και τραγανά φουντούκια ενώ από πάνω στολίζουμε με ζουμερά κόκκινα κεράσια.

Ιδανική για τις γιορτές, δροσερή και λαχταριστή.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 KOMMATIA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 - 40 ΛΕΠΤΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 170 γρ αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ κακάο σκόνη
  • 1 φακελάκι (20 γρ) μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • ½ χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ βούτυρο
  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 10 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ (προαιρετικά)
  • 50 γρ φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για γαρνίρισμα:

  • κεράσια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνω το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να φτιάξω την τούρτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού, σε μέτρια φωτιά και το αφήνω να βράσει για 2 – 3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Για το παντεσπάνι χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  4. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
  5. Βουτυρώνω μια φόρμα διαμέτρου 24 – 27 εκ, βάζω το μείγμα, ισιώνω την επιφάνεια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 35 - 40 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα το αφαιρώ από την φόρμα και το αφήνω πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  7. Για την μους σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με την κουβερτούρα. Βγάζω το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  8. Στο μίξερ χτυπάω αρχικά τα δέκα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  9. Προσθέτω έναν έναν τους έξι κρόκους και συνεχίζω με τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  10. Ρίχνω λίγο-λίγο το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας και έπειτα τα θρυμματισμένα φουντούκια.
  11. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να ετοιμαστούν όλα.
  12. Για να μοντάρω την τούρτα ξεκινώ κόβοντας το παντεσπάνι σε τρία επίπεδα με ένα μαχαίρι ψωμιού. Μετράω το ύψος το χωρίζω και σημαδεύω με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Κόβω από έξω προς τα μέσα, γύρω γύρω μέχρι να κοπεί όλο το παντεσπάνι. Συνεχίζω όμοια και τα υπόλοιπα επίπεδα.
  13. Βάζω το πρώτο παντεσπάνι στην φόρμα με τη σούστα (εκεί που το έψησα) και με ένα κουτάλι ή πινέλο το σιροπιάζω. Προσέχω να το βρέξω στις άκρες που τείνουν να είναι πιο σκληρές. Ρίχνω περίπου 7 ΚΣ σιρόπι σε κάθε επίπεδο.
  14. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας της σοκολατένιας μους πάνω στο παντεσπάνι και την απλώνω με μια σπάτουλα.
  15. Όμοια συνεχίζω με τα άλλα δύο επίπεδα προσέχοντας απλά στο τελευταίο να αλπώσω προσεκτικά την μους γιατί θα φαίνεται.
  16. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
  17. Την επομένη με ένα κοφτερό μαχαίρι, την ξεκολλάω γυρώ γύρω, ανοίγω και αφαιρώ τη φόρμα.
  18. Τοποθετώ την τούρτα σε πιατέλα και γαρνίρω στη μέση με φρέσκα κεράσια.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Ανατολίτικο κιουνεφέ

 

Σιροπιαστό κιουνεφέ το γλυκό της ανατολής, με σιροπιαστό κανταΐφι και ζεστό μαστιχωτό ζεστό τυρί στη μέση. Από πάνω το συμπληρώνει το τραγανό φιστίκι Αιγίνης.

Απλό στην παρασκευή του, εντυπωσιακό σε γεύση.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 – 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΟΣ:
1 ΩΡΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ κανταΐφι
  • 120 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 130 γρ μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • φιστίκι Αιγίνης, για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 210 ml νερό
  • ¼ χυμό λεμονιού

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, με το νερό, το χυμό ¼ λεμονιού και την κούπα που λεμονιού και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Βγάζω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  3. Με τα δάχτυλα « ξάνω » το κανταΐφι, ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες του. Έπειτα τις κόβω σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Τυλίγω με αλουμινόχαρτο τη φόρμα 17 εκ και την αλείφω εσωτερικά με λίγο βούτυρο.
  5. Βάζω τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι (100 γρ) και το πιέζω δυνατά να συμπιεστεί με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
  6. Πάνω του τοποθετώ τις φέτες τις μοτσαρέλας ώστε να γεμίσουν το εσωτερικό του.
  7. Σκεπάζω με το υπόλοιπο κανταΐφι πάλι με την ίδια διαδικασία, συμπιέζοντας το.
  8. Το ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
  9. Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το λούζω με το κρύο σιρόπι, αφήνω 5 λεπτά να απορροφηθεί και πασπαλίζω με λίγο θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης.
  10. Το σερβίρω αμέσως ζεστό.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Smoothie φράουλας:
τώρα είναι η στιγμή του!

 

Γρήγορο, εύκολο, δροσιστικό smoothie φράουλας.

Τώρα που οι φράουλες διανύουν την πιο γλυκιά τους περίοδο και η θερμοκρασία μας επιβάλει πιο παγωμένα ροφήματα είναι η κατάλληλη στιγμή να απολαύσουμε αυτό το φρουτώδες smoothie.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΜΕΤΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φράουλες
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μπανάνα
  • 3-5 παγάκια
  • 120 γρ στραγγιστό γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάω.
  2. Ανάλογα την πυκνότητα που θέλω να έχει το smoothie μπορώ να προσθέσω και παραπάνω παγάκια.
  3. Σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!