Σιροπιαστοί λουκουμάδες & λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι ή σοκολάτα

 

Οι λουκουμάδες όπως κι αν είναι μας λιγουρεύουν πάντα! Είτε τραγανοί από έξω με πλούσιο σιρόπι από μέσα όταν τους δαγκώνουμε, είτε οι κλασικοί λουσμένοι με μέλι, σουσάμι και καρύδια είτε με σοκολάτα είτε με παγωτό, αποτελούν σταθερή αξία.

Φτιαγμένοι με απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας, απαιτούν μόνο κάποιο χρόνο αναμονής και δύο – τρία σημεία που πρέπει αν προσέξουμε για να γίνουν ιδανικοί όπως πρέπει να είναι.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml γάλα χλιαρό-ζεστό
  • 8 γρ (1 φακελάκι) στιγμιαία ξερή μαγιά
  • 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 300 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • ζάχαρη
  • νερό
  • λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας

Για το γαρνίρισμα:

  • μέλι
  • σουσάμι
  • καρύδια
  • κανέλα
  • πραλίνα
  • σοκολάτα
  • σιρόπι
  • παγωτό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι βάζω την ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το στικ κανέλας σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και αφού βράσει το μείγμα για 2 λεπτά το κατεβάζω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ζεστό γάλα και μέσα του διαλύω τη μαγιά.
  3. Προσθέτω 1 ΚΣ ζάχαρη και 2 – 3 ΚΣ αλεύρι.
  4. (Αν δεν χρησιμοποιήσω στιγμιαία μαγιά σκεπάζω το μπολ και αφήνω για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά για να συνεχίσω.)
  5. Ρίχνω μέσα στο αλεύρι μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.
  6. Ενδιάμεσα βάζω και το κόρν φλάουρ.
  7. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη ή πετσέτα κουζίνας και το αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει το μείγμα τον όγκο του για τουλάχιστον 1 ώρα (ή το βάζω στο ψυγείο για 8 – 12 ώρες).
  8. Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα το λάδι (γεμάτη στα 2/3)σε δυνατή ένταση.
  9. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφού βουτήξω ένα κουτάλι της σούπας σε ένα ποτήρι με νερό με το άλλο χέρι παίρνω με τη χούφτα μου τη ζύμη και την πιέζω να βγει από τον αντίχειρα και το δείκτη. Μαζεύω αυτή τη ζύμη (σε μέγεθος κάστανου αν θέλω μικρούς ή καρυδιού για μεγαλύτερους) με το κουτάλι και το ρίχνω στο λάδι. Συνεχίζω με τους υπόλοιπους ανάλογα πόσους χωράει στην επιφάνεια της η κατσαρόλα.
  10. Με μια τρυπητή κουτάλα γυρίζω συνεχώς τους λουκουμάδες για να τηγανιστούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  11. Όταν έχουν χρυσαφίσει μετά από 5 – 7 λεπτά είναι έτοιμοι.
  12. Τους βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ή αν θέλω να τους σιροπιάσω σε ένα μπολ κι από πάνω ρίχνω το σιρόπι. Τους τελευταίους τους ανακατεύω για 1 λεπτό και με την τρυπητή κουτάλα τους στραγγίζω και τους μεταφέρω στο πιάτο.
  13. Τους λουκουμάδες μπορώ να τους γαρνίρω με μέλι, σουσάμι, καρύδια και κανέλα ενώ το καλοκαίρι μπορώ να βάλω από πάνω και μια μπάλα παγωτό.
  14. Τους σιροπιαστούς λουκουμάδες τους γαρνίρω με λίγο έξτρα σιρόπι και κανέλα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΥΣ!


Κέικ με πραλίνα φουντουκιού


Ποιος μπορεί να αρνηθεί ένα φουντουκιένιο κέικ με έξτρα σοκολατένια γέμιση και ρευστή πραλίνα στο κέντρο να τον ξαφνιάζει; Σίγουρα όχι πολλοί, σίγουρα όχι εγώ.


Συνόδευσε το με ζεστό ρόφημα σοκολάτας ή καφέ και θα το απογειώσεις!
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 170 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ φούντουκια σκόνη
  • 1 πακέτο (20γρ) μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ σκόνη κακάο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια σταθερή επιφάνεια πάνω σε λαδόκολλα με δυο κουτάλια της σούπας φτιάχνω μπουκιές από την πραλίνα φουντουκιού. Περίπου 10 στον αριθμό.
  2. Τια βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσουν.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω καλά το βούτυρο με το γιαούρτι να αφτατέψουν.
  4. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνω ένα – ένα τα αυγά και τα ενσωματώνω στο μείγμα.
  6. Αρωματίζω με τη βανίλια.
  7. Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το αλεύρι, τα φουντούκια σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
  8. Βάζω σε τρεις δόσεις τα άλευρα στο μείγμα του μίξερ αναδεύοντας.
  9. Αφαιρώ από το τελικό μείγμα το ¼ και το ανακατεύω καλά με το κακάο.
  10. Αφού βουτυρώσω μια φόρμα του κέικ (με άνοιγμα στη μέση) διαμέτρου 26 – 28 εκ ρίχνω την μισή ποσότητα από το μείγμα της βανίλιας και το απλώνω.
  11. Έπειτα βάζω το σοκολατένιο μείγμα και πάνω του τοποθετώ τις παγωμένες κουταλιές της πραλίνας φουντουκιού.
  12. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα βανίλιας.
  13. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνου, στους 180*C για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  14. Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
  15. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Εggs Benedict με σολομό και σως Hollandaise

 

Αυτό το brunch θα το ζηλέψουν όλοι: eggs benedict με σολομό και σως hollandaise και το ταξίδι στην απόλαυση δεν θα θέλεις να τελειώσει! Δες τα #4 tips και με τις συσκευές Bosch στο πλευρό σου η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Γιατί τώρα που ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μουντός χρειάζεσαι ένα δυνατό ξεκίνημα της μέρας με λαχταριστές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και στο σπίτι.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ΚΣ νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα καπνιστού σολομού
  • σχοινόπρασο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την σως Hollandese βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρώ το γάλα από το βούτυρο και φτιάχνω το βούτυρο κλαριφιέ.
  2. Σε μπεν-μαρί (κατσαρόλα με 2 εκ νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και μπολ από πάνω) βάζω 3 κρόκους αυγών μαζί με το χυμό ½ λεμονιού και 1 ΚΣ νερό, αλάτι και πιπέρι χτυπώντας δυνατά με το ραβδομπλέντερ για ½ λεπτό.
  3. Προσθέτω το βούτυρο κλαριφιέ σε μορφή κλωστής (λίγο-λίγο) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης, βελούδινη σάλτσα.
  4. Τη διατηρώ ζεστή μέσα στο θερμαινόμενο συρτάρι μέχρι να φτιάξω τα αυγά.
  5. Βάζω μέσα σε μπολάκι μεμβράνη και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  6. Σπάω το αυγό μέσα και την κλείνω σε πουγκί.
  7. Βάζω σε βραστό νερό στην κατσαρόλα για 4 λεπτά.
  8. Βγάζω και κόβω την μεμβράνη.
  9. Κόβω την μπρουσκέτα, την φρυγανίζω και την αλείφω με ελαιόλαδο.
  10. Τοποθετώ πάνω της το φιλέτο καπνιστού σολομού κι από πάνω το αυγό με τη σως hollandaise και γαρνίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
     

TIPS:


•        Προσθέτουμε το βούτυρο σε μορφή κλωστής (ή κορδόνι)
•        Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή στο θερμαινόμενο συρτάρι
•        Βράζουμε τα αυγά μέσα σε πουγκί μεμβράνης
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Ατομικό crumble μήλου

 

Τώρα με τα πιο αρωματικά μήλα φτιάξε φανταστικό crumble μήλου ατομικό, έτοιμο σε λίγα λεπτά με την γεύση της κανέλας, της σταφίδας και του τραγανού καρυδιού να τρελαίνουν τον ουρανίσκο σου.

Το θες για πρωινό; Κάνει! Το θες για σνακ; Κάνει! Το θες για μεταμεσονύχτιο γλυκάκι; Πάλι κάνει!

Θα γίνει η συνήθεια του χειμώνα και σε υγιεινή εκδοχή που θα βρεις στην παρένθεση στα υλικά.

Μπορείς να το φτιάξεις στη φλιτζάνα, σε μπολ ή για μεγαλύτερη ποσότητα απλά πολλαπλασιάζεις τη συνταγή και το βάζεις σε πυρέξ.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
4 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
6 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ ΚΣ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ καστανή ζάχαρη ή λεπτή κρυσταλλική (ή ζάχαρη καρύδας ή μέλι)
  • 1 ΚΣ νερό
  • 1 ΚΣ σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1 ΚΣ καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • ¼ κγ κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το crumble:

  • 3 ΚΣ βρώμη (ή αλεύρι)
  • 1 ΚΣ καστανή ζάχαρη ή λεπτή κρυσταλλική (ή ζάχαρη καρύδας ή μέλι)
  • 1 ΚΣ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κγ κανέλα
  • 2 ΚΣ βούτυρο λιωμένο (ή λάδι καρύδας λιωμένο ή ηλιέλαιο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω όλα τα υλικά, το μήλο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, τα καρύδια. Τέλος ρίχνω το νερό.
  2. Βάζω το μείγμα σε μια φλιτζάνα και το ψήνω είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στη μέγιστη ένταση () ή στον κανονικό φούρνο στον αέρα στους 230*C για 8 – 10 λεπτά.
  3. Στο ίδιο μπολ με πριν, φτιάχνω το μείγμα του crumble με τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύω. 
  4. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας να υγραθούν τα όλα υλικά. 
  5. Βάζω το crumble πάνω από τα μισοψημένα μήλα στη φλιτζάνα, πιέζοντας με τη ράχη του κουταλιού πρώτα τα μήλα.
  6. Πίσω για ψήσιμο πάλι για άλλα 3 λεπτά στα μικροκύματα και άλλα 6 -8 λεπτά στον φούρνο στους 200*C.
  7. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει πρώτα λίγο (προαιρετικά ανοίγω με το κουτάλι μια εσοχή στο crumble για να μπορέσει να βγει η θερμότητα από το μήλο πιο γρήγορα).
  8. Ιδανικά σερβίρω μαζί με μια μπάλα παγωτό από πάνω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Λαχανικά στο φούρνο

 

Παιχνιδιάρικα λαχανικά στο φούρνο που κάθονται πάνω σε αρωματική σάλτσα ντομάτας και ενώνονται με μαλακό λιωμένο τυράκι. Ξεγελάνε μικρούς και μεγάλους τρώγοντας ποικιλία λαχανικών.

Η σάλτσα ντομάτας προσθέτει υγρασία στα λαχανικά και τα μαστιχωτά τυριά τη νοστιμιά τους. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία να μην τρώμε όλα τα λαχανικά μας!

Καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον συνδυασμό των λαχανικών που προτιμάει.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
  • 100 γρ μαλακό τυρί (γραβιέρα, ένταμ, μοτσαρέλα) σε μικρές φέτες
  • 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικό για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Για τη σάλτσα:

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 35 γρ κεφαλοτύρι (σκληρό τυρί) τριμμένο
  • 1 ΚΣ βασιλικό ψιλοκομμένο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την σάλτσα ντομάτας ζεσταίνω 1 ΚΣ στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω και ρίχνω την ντομάτα που έχω αναμίξει μαζί με το πελτέ.
  3. Συμπληρώνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο μαζί με ¼ κγ αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 περίπου λεπτά. Όταν ετοιμαστεί, την κατεβάζω από τη φωτιά ρίχνω ½ κγ ρίγανη και 1 ΚΣ βασιλικό.
  4. Κόβω τα λαχανικά σε ροδέλες, τα πασπαλίζω με αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο, ανακατεύοντας τα καλά.
  5. Σε ένα στρογγυλό ή οβάλ πυρέξ ή φόρμα (26-28εκ) αλείφω λίγο ελαιόλαδο, απλώνω τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω πασπαλίζω το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  6. Για να βάλω τα λαχανικά παίρνω μια φέτα από τη μελιτζάνα – ντομάτα – πιπεριά – τυρί και τα βάζω πάνω στη σάλτσα. Συνεχίζω όμοια μέχρι να ολοκληρωθεί η περίμετρος του σκεύους.
  7. Στην μικρότερη εσωτερική περίμετρο βάζω από μια φέτα κολοκυθάκι – καρότο – τυρί και συνεχίζω μέχρι να κλείσει ο κύκλος, συνεχίζοντας και εσωτερικά γεμίζοντας το ταψί.
  8. Ραντίζω από πάνω έξτρα αλάτι και ρίγανη και το ψήνω στο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα.
  9. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω μαζί με φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Ελικοειδή μπισκότα βανίλια – σοκολάτα

 

Ελικοειδή μπισκότα βανίλια – σοκολάτα, εντυπωσιακά για να τα κεράσουμε μαζί με τον καφέ αλλά και να συνοδεύσουν το γάλα των παιδιών.

Αφράτα και βουτυρένια μπορούμε να τα προσφέρουμε και σε δώρο, σίγουρα θα καταναλωθούν άμεσα.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
28 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
13 - 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ βανίλια
  • 350 γρ αλεύρι μαλακό
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 35 γρ κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνω σιγά σιγά στο μείγμα.
  5. Χωρίζω το μίγμα σε δυο ίσα μέρη.
  6. Στο ένα προσθέτω το κακάο, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα το μείγμα.
  7. Τυλίγω ξεχωριστά τις δυο ζύμες σε μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά).
  8. Κόβω λωρίδες από κάθε ζύμη την κυλάω να γίνει χοντρό κορδόνι και κόβω περίπου ίσα κομματάκια.
  9. Δημιουργώ μπαλίτσες με τα κομματάκια και από τις δύο ζύμες.
  10. Παίρνω 4 μπάλες από τη βανίλια και άλλες τόσες από τη σοκολάτα.
  11. Τα βάζω ένα παρά ένα δηλαδή βανίλα-σοκολ-βανίλια-σοκολ κλπ συνολικά 8 μπάλες.
  12. Πιέζω να κολλήσουν μεταξύ τους από έξω προς το κέντρο.
  13. Τις περιστρέφω στις παλάμες μου σαν να θέλω να δημιουργήσω μπάλα. για να ενωθούν και να πάρουν το ελικοειδές σχήμα με τα διαφορετικά χρώματα.
  14. Δεν τα περιστρέφω πολύ ώρα γιατί δεν θέλω να ενωθούν τα δύο χρώματα και στο τέλος να γίνει ένα καφέ ενιαίο χρώμα.
  15. Τα βάζω με απόσταση σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 13 – 15 λεπτά.
  16. Τα βγάζω, αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Απίθανες τυροκροκέτες

 

Τυροκροκέτες, τραγανές από έξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί και κάνει βουτιά στο στόμα μας.

Από τα πιο αγαπημένα μας συνοδευτικά για μπουφέ ή για το γεύμα μας, που λατρεύουν και τα παιδιά.

Όσες και να φτιάξουμε δεν περισσεύουν ποτέ γιατί πάντα μια παραπάνω είναι έξτρα μπόνους για τον τυχερό.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 65 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 3 ΚΣ κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • λάδι για τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
  2. Παίρνω από το μείγμα δύο ΚΣ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
  3. Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
  4. Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
  5. Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
  6. Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
  7. Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
  8. Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  9. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!