Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου

 

Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.

Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
800 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ANAMONHΣ:
8 – 12 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ ωμά αμύγδαλα
  • 1270 ml νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
  2. Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
  3. Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
  4. Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
  5. Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
  6. Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

  • Εμπνευσμένη από Food52