Παγωτό αμύγδαλο
για όλες τις ώρες

 

Το υγιεινό παγωτό με αγνά υλικά που μπορούμε να απολαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε!

Με γεύση αμυγδάλου, βελούδινη υφή και από πάνω τραγανή σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Κατάλληλο για vegan, χρειάζεται μόνο λίγες ώρες υπομονή για να παγώσει κι έπειτα είναι έτοιμο να το γευτούμε.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
8 ΩΡΕΣ Ή ΌΛΗ ΝΥΧΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπανάνες
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου
  • ¼ κούπας βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 ΚΣ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα
  • 30 γρ αμύγδαλα θρυμματισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφανδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Μοιράζω το μείγμα σε έξι φόρμες παγωτού και τις βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  3. Βγάζω προσθέτω τα ξυλάκια και βάζω πάλι στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  4. Βυθίζω τις φόρμες σε νερό και αποκολλώ τα παγωτά από τις φόρμες.
  5. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα, τα ραντίζω με λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!