ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΑΛΑΤΑ – ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

 

Δεν υπάρχει πιο δροσερή και ελαφριά σαλάτα από την αμυγδαλοσαλάτα. Το τέλειο συνοδευτικό στο πασχαλινό μας τραπέζι παρέα με το λιπαρό αρνί και τις πατάτες. Βελούδινο στην γεύση του με το τραγανό αμύγδαλο που εκπλήσσει και το μυρωδάτο άνηθο για  άρωμα και χρώμα στη σαλάτα.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΑΤΟΜΑ 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 55 γρ. (1/3 κούπας) αμύγδαλά, ασπρισμένα
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (όχι light)
  • 3 – 4 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:         15 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ασπρίζω τα αμύγδαλα (αν δεν είναι ασπρισμένα), τα βάζω σε ένα μπολ με βραστο νερό και τα αφήνω λίγη ώρα να μαλακώσουν. Αφαιρώ τη φλούδα τους και τα κόβω πρώτα στη μέση και έπειτα στα τέσσερα.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνω το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα αμύγδαλα.
  3. Ψιλοκόβω το άνηθο και το βάζω κι αυτό στο μπολ, αναμιγνύοντας πάλι καλά.
  4. Σκεπάζω το μπολ (με καπάκι ή μεμβράνη) και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, να κρυώσει καλά και να σφίξει.