Αράβικη πίτα με λαχανικά

 

Ένα χορταστικό σνακ με λαχανικά και λιωμένο τυρί, χωρίς να νιώθεις ότι σου λείπει τίποτα.

Νόστιμο και ιδανικό για μια βραδιά παρακολουθώντας ταινία στο σπίτι ή σε μια επίσκεψη φίλων.

Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στα λαχανικά προσθέτοντας ότι διαθέτουμε και μας αρέσει περισσότερο.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 – 5 ΠΙΤΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 – 5 αράβικες πίτες
  • ½ κγ ελαιόλαδο
  • 80 γρ ρεγκάτο τριμμένο

Για τη γέμιση:

  • 1 κγ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα σπανάκι
  • 3 ΚΣ σάλτσα ντομάτας
  • ½ πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 90 γρ καλαμπόκι κονσέρβας
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτω το σκόρδο, αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω το σπανάκι. Αφήνω να μαραθεί το σπανάκι.
  3. Συμπληρώνω τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να μαλακώσει.
  5. Στο τηγάνι βάζω ½ κγ ελαιόλαδο και ζεσταίνω την πίτα.
  6. Προσθέτω στη μισή πλευρά της 2 ΚΣ από τη γέμιση και τριμμένο τυρί.
  7. Διπλώνω την πίτα στα δύο, γυρίζω και από την άλλη πλευρά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Σερβίρω αμέσως μαζί με σαλάτα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!