Εύκολο, δροσερό, ατομικό cheesecake με φρούτα να μας γλυκάνει όταν το χρειαστούμε.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μπισκότα digestive
  • 20 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γρ κρέμα τυρί
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • φλούδα ½ πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. φρούτα του δάσους, αλεσμένα
  • 1 ½ κ. γ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο γουδί ή σε μια σακούλα κατάψυξης θρυμματίζω τα μπισκότα. Τα τοποθετώ σε ένα μικρό βάζο ή σε βαθύ μπολ.
  2. Στο τηγανάκι λιώνω το βούτυρο, το αναμιγνύω καλά με τα τριμμένα μπισκότα και πιέζω δυνατά με ένα γουδί ή κουτάλι την βάση. Το βάζω στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα τυρί, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Προσθέτω το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τα ενσωματώνω στο μίγμα.
  4. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω κι αυτή στο κρεμώδες μίγμα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων και το βάζω πάλι στο ψυγείο.
  5. Στο μούλτι πολτοποιώ τα φρούτα του δάσους μαζί με την άχνη και τα προσθέτω κι αυτά πάνω στο γλυκό.
  6. Σερβίρω αμέσως ή το διατηρώ στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!