Banoffee πρωινό

 

Σήμερα φτιάχνω απολαυστικό banoffee πρωινό.

Χρησιμοποιώντας προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, θα μετατρέψω το γλυκό που όλοι λατρεύουμε, σε μια πιο ελαφριά εκδοχή του ιδανική για πρωινό.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
7 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
7 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ ( ατομικό)

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ΔΩΔΩΝΗ
  • γκρανόλα
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • Για την καραμέλα αμυγδάλου:
  • 30 γρ βούτυρο αμυγδάλου
  • 2 ΚΣ μέλι 
  • 60 ml πλήρες φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και το αφήνω να βράσει και να πάρει καστανό, καραμελέ χρώμα. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω μέχρι να αποκτήσει πυκνή υφή. Βγάζω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
  2. Σε ένα διάφανο ποτήρι ή βαζάκι βάζω πρώτα τη γκρανόλα, από πάνω φέτες μπανάνας, την καραμέλα, το γιαούρτι, και άλλη μια φορά όλα τα υλικά.
  3. Γαρνίρω με έξτρα μπανάνα, γκρανόλα και καραμέλα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ