ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ CRANBERRIES

Ένα από τα πιο υγιεινά και εύκολα σνακ που μας γεμίζουν ενέργεια είναι οι μπάρες δημητριακών. Επιδέχονται πολλές εκδοχές ανάλογα τα γούστα στους καρπούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα γλυκαντικά μέσα. Αποθηκεύονται για αρκετό διάστημα και μπορούμε να τις κρατάμε μαζί μας στη βόλτα, στη δουλειά χωρίς να αλλοιωθούν. Οι μπάρες με αμύγδαλο – σοκολάτα και cranberries συνδυάζουν την γλυκύτητα της σοκολάτας των cranberries και του μελιού  με τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα. Αρέσουν στα παιδιά και με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να αντικαταστήσουν το κλασικό γλυκό κέρασμα στο σχολείο προσφέροντας μια πιο υγιεινή και εξίσου νόστιμη λιχουδιά.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ : 12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΥΛΙΚΑ ( για 20 x 20 εκ ταψί)

  • 1 ½  κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα κριθαροκουλούρα θρυμματισμένη
  • 1 κούπα cranberries
  • ½  κούπα φιλέ αμυγδάλου
  • ½ κούπας κομματάκια σοκολάτας
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 1 βανίλια
  • ¼ κούπας μέλι
  • 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C  στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε καλά τα πρώτα 8 υλικά, την βρώμη, την κριθαροκουλούρα, τα cranberries, τα φιλέ αμυγδάλου, τα κομματάκια σοκολάτας, το σουσάμι, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι, το βούτυρο και την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η τελευταία. Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μεγάλο μπόλ με τα στερεά υλικά μας. Ομογενοποιούμε το μίγμα και το μεταφέρουμε σε ταψί ή πυρέξ αφού του έχουμε πρώτα βάλει λαδόκολλα. 
  4. Πιέζουμε με ένα κουτάλι καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά. Όταν βγάλουμε πιέζουμε ξανά την επιφάνεια να συμπιεστεί όσο γίνεται περισσότερο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Κόβουμε σε μπάρες, αν θέλουμε τυλίγουμε με λαδόκολλά και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.