Μπισκοτένια άστρα με Μιράντα Παπαδοπούλου

 

Όλη η οικογένεια μαζεύεται για να στολίσει το σπίτι. Τα μπισκοτένια άστρα πάνω σε μια στολισμένη πιατέλα διακοσμούν το σπίτι και την μέρα των Χριστουγέννων μπορούν να το δοκιμάσουν τα παιδιά

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ λευκή σοκολάτα
  • 200 γρ μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
  • 50 γρ κουβερτούρα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • καλούπι σε σχήμα άστρου (ή οποιοδήποτε άλλο χριστουγεννιάτικο σχέδιο)
  • Ζαχαρωτά για στόλισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα  σε μπεν μαρί, τη βάζω τεμαχισμένη σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό σε ύψος 1 εκ. Ανακατεύω απαλά και μόλις λιώσουν τα περισσότερα κομμάτια την βγάζω από τη φωτιά και την ανακατεύω ώστε με την θερμότητα να λιώσουν τα υπόλοιπα κομμάτια.
  2. Σε επιφάνεια κοπής τεμαχίζω τα μπισκότα Μιράντα και τα ρίχνωσε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτω σε αυτά την λιωμένη σοκολάτα και την ανακατεύω με μια μαριζ να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. 
  4. Καλύπτω τα καλούπια σε σχήμα άστρου με μεμβράνη και παίρνοντας κουταλιές από το μείγμα τα γεμίζω πιέζοντας με τη ράχη του κουταλιού να συμπιεστεί το μείγμα μέσα στο άστρο και να καλύψει όλα τα σημεία του.
  5. Κλείνω το καλούπι και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
  6. Τα βγάζω από το ψυγείο, ανοίγω τα καλούπια και αφαιρώ τις μεμβράνες.
  7. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαν μαρί, την βάζω σε κορνέ και σχεδιάζω πάνω στα άστρα ζικ ζακ. Αν θέλω μπορώ να γαρνίρω με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά από πάνω.
  8. Περιμένω 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και τα στολίζω στην πιατέλα.

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!