Κέικ με μπύρα και επικάλυψη cream cheese

 

Φανταστικό, σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπύρα και μοναδική cheesecake επικάλυψη.
Τι καλύτερο από ένα ζουμερό κέικ για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, που αφήνει εποχή με την τυρένια επικάλυψη και την τραγανή σοκολάτα από πάνω.

Εύκολο στην παρασκευή και εντυπωσιακό τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. 

Δοκίμασε το.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml μαύρη μπύρα
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κγ αλάτι

Για την επικάλυψη cream cheese:

  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ άχνη ψιλή διπλά-κοσκινισμένη
  • 100 γρ κρέμα τυρί
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • τριμμένη σοκολάτα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Αναμιγνύω το λιωμένο βούτυρο, τη μπύρα και κοσκινίζω το κακάο να διαλυθεί.
  3. Προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύω.
  4. Ρίχνω  το γάλα και το ενσωματώνω.
  5. Σε μπολ που έχω αναμίξει το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, τα κοσκινίζω σταδιακά στο μίγμα.
  6. Το αδειάζω σε φόρμα 24 x 10 εκ αφού πρώτα της έχω βάλει λαδόκολλα.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 40 – 45 λεπτά.
  8. Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλω από τη φόρμα.
  9. Για να φτιάξω την επικάλυψη χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  10. Προσθέτω σταδιακά 3 – 4 φορές την άχνη χτυπώντας πολύ καλά να λιώσει.
  11. Ρίχνω την κρέμα τυρί και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία μαλακή κρέμα. Την προσθέτω πάνω από το κέικ.
  12. Γαρνίρω ξύνοντας μια πλάκα κουβερτούρας από την πίσω πλευρά με το μαχαίρι. Βάζω τα τρίματα σοκολάτας πάνω από την βουτυρόκρεμα και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!