Παγωτό black forest

 

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά βίντεο το «Cooking Good», με βοηθό τις συσκευές Bosch και τα δικά μου tips, για σίγουρη επιτυχία σε κάθε συνταγή!

Εκθαμβωτικό παγωτό που ξυπνάει όλες μας τις αισθήσεις!
Βάση παγωτού από βανίλια γεμάτη βύσσινα μαζί με το σιρόπι τους και τραγανά κομμάτια σοκολάτας να διασπούν τραγανά την μαλακή υφή του.

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ + 8 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτιά (500γρ) φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί (400γρ) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι (240ml) γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ κουβερτούρα, λιωμένη 
  • 1 κουτί κομπόστα βύσσινο

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στην κουζινομηχανή χτυπάω τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το γάλα εβαπορέ.
  2. Βάζω το μείγμα σε δοχείο στην κατάψυξη.
  3. Όταν περάσουν δύο ώρες βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη, το ανακατεύω με το μίξερ χειρός και ρίχνω μέσα του 100 γρ λιωμένης κουβερτούρας συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Σε άλλο δοχείο ρίχνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα, προσθέτω περίπου 10 βύσσινα από την κομπόστα και 2 ΚΣ από το σιρόπι, με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά χωρίς να ενωθεί με το παγωτό βανίλια και ρίχνω σε μορφή κορδόνι 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Βάζω στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  6. Συνεχίζω όμοια με το υπόλοιπο μείγμα, το παγωτό, τα βύσσινα, το σιρόπι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  8. Βγάζω από την κατάψυξη 10 – 15 λεπτά πριν σερβίρω.

 

TIPS:

•    Κρύο το μείγμα, ζεστή η σοκολάτα (για να κρυσταλλώσει)
•    Χωρίζω το μείγμα σε 2 δόσεις
•    Ελαφριά ανάμειξη της κομπόστας βύσσινου
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!