Πρωινό σε ξυλάκι

 

Πρωινό στο ξυλάκι παγωμένο γιαούρτι μαζί με φρούτα και τραγανή γκρανόλα.

Γιατί το καλοκαιράκι θέλω το πρωινό μου θρεπτικό μεν δροσερό δε.

Αν θέλω κι ένα πιο υγιεινό παγωτό ένα ξυλάκι μου είναι αρκετό.

 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΞΥΛΑΚΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
4 ΩΡΕΣ & 5  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 6 φέτες ροδάκινο 
  • 6 φέτες ακτινίδιο
  • 4 κ. σ. γκρανόλα
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 6 ξυλάκια παγωτού
  • 6 φορμάκια παγωτού ή πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσεως


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύω καλά τα 250 γρ γιαούρτι με ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ. σ. μέλι.
  2. Βάζω σε κάθε φορμάκι 1 κ. σ. από το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτω 1 φέτα ροδάκινο και 1 φέτα ακτινίδιο και γεμίζω με άλλη μισή κ. σ. γιαούρτι (αφήνω μισό εκ. από πάνω).
  3. Χτυπάω τα φορμάκια να «κάτσει» το γιαούρτι και να πάει παντού γεμίζοντας τυχών κενά.
  4. Γεμίζω το υπόλοιπο φορμάκι με 2 κ. γ. γκρανόλα και από πάνω με ½ κ. γ. μέλι πιέζοντας το να ενωθεί με το γιαούρτι.
  5. Τοποθετώ στη μέση το κάθε ενός από ένα ξυλάκι.
  6. Βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως.
  7. Όταν περάσει αυτό το διάστημα τα βγάζω από την κατάψυξη και τα βυθίζω για ένα λεπτό μέσα σε μπολ με ζεστό νερό. Περιστρέφω τα ξυλάκια απαλά και τα βγάζω από τα καλούπια τους.
  8. Καταναλώνω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!