Burger με αρνί

 

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να απολαύσουμε το ψητό αρνί που περίσσεψε, σε μια διαφορετική εκτέλεση.

Το κάνουμε street food, προσθέτουμε μυρωδικά, αφράτο ψωμάκι και πλούσιο λιωμένο τυρί και το παραδοσιακό αρνάκι αποκτά νέα διάσταση.

Τώρα ακόμα και όσοι δεν είναι λάτρεις του συγκεκριμένου κρέατος, θα το δοκιμάσουν γιατί το κρεμμύδι, η μπύρα και το τυρί απορροφούν την έντονη μυρωδιά του.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 100 γρ αρνί ψητό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη μαύρη μπύρα
  • 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ψωμάκια (εδώ μπορείς να δεις πώς να τα φτιάξεις)
  • 2 ΚΣ βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 30 γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω το σκόρδο, το αρνί, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σβήνω με τη μαύρη μπύρα και μόλις εξατμιστεί ρίχνω το μαϊντανό, ανακατεύω και βγάζω από τη φωτιά.
  4. Λιώνω το βούτυρο και το αναμιγνύω με το θυμάρι.
  5. Κόβω κάθε ψωμάκι στη μέση και αλείφω την κάτω πλευρά του με λίγο βούτυρο.
  6. Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί.
  7. Γεμίζω με την μισή ποσότητα από το αρνί, από πάνω βάζω μπόλικο τριμμένο τυρί και σκεπάζω με το καπάκι από το ψωμάκι.
  8. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150*C, στις αντιστάσεις για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω μαζί με πράσινη σαλάτα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!