Μπέργκερ λαχανικών
με κολοκυθοκεφτέδες

 

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένα, εύκολα και χορταστικά αλλά συνήθως αμαρτωλά. Αυτά τα μπέργκερ λαχανικών είναι ιδανικά για όλους, κι όχι μόνο για εκείνους που απέχουν από κρέας. Δεν τους λείπει τίποτα σε γεύση, άρωμα ή νοστιμιά.

Τρώγονται κρύα κι έτσι μπορούμε να τα φτιάξουμε νωρίτερα και να τα πάρουμε μαζί μας, στη δουλειά, στο σχολείο για τα παιδιά ή στην εκδρομή.

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ, κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορα
  • 4 κολοκυθοκεφτέδες (η συνταγή εδώ)
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • κρέμα τυρί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το κάθε ψωμάκι στη μέση και αλείφω την κάθε πλευρά του εσωτερικά με μια πλούσια στρώση κρέμας τυριού. 
  2. Παίρνω τα φύλλα του μαρουλιού και αφού κόψω το κάτω τους τμήμα με το κοτσάνι, τα βάζω στην βάση (πάνω από την κρέμα τυριού).
  3. Κόβω την ντομάτα σε ροδέλες και βάζω στο κάθε μπέργκερ από δύο με τρείς πάνω από το μαρούλι.
  4. Στη συνέχεια τοποθετώ από δύο κολοκυθοκεφτέδες στο κάθε ένα και σκεπάζω με το καπάκι του ψωμιού.
  5. Τρώγεται αμέσως ή το διατηρώ σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!