Βουτυρένια μπισκότα
με cranberries

 

Πριν καιρό είχα δοκιμάσει πρώτη φορά αυτά μπισκότα συνοδεύοντας το τσάι και τον καφέ μου. Αμέσως κόλλησα με αυτά, η ελαφριά βουτυράτη γεύση τους σε συνδυασμό με τα γλυκά και μαστιχωτά cranberries ταίριαζαν απίστευτα!

Άρχισα να ψάχνω συνταγές για να τα φτιάξω κι εγώ στο σπίτι μου. Φανταζόμουν πιο δύσκολη την παρασκευή τους και εντυπωσιάστηκα όταν τα έφτιαξα πρώτη φορά από τον βαθμό ευκολίας τους. Ήταν πιο γρήγορα κι από τα απλά μπισκότα βουτύρου. Όπου τα πρόσφερα άφησαν τις καλύτερα σχόλια και τα πορφυρά cranberries εκπλήσσουν.  

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
50 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:               
1,5 – 2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:        
13 – 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:         
35 ΛΕΠΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΨΥΞΗ)
 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες σκόνη ή 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 275 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. cranberries, τεμαχισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και συνεχίζω με τη βανιλίνη και το αλάτι. Χαμηλώνω την ταχύτητα ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Τέλος ραντίζω τα τεμαχισμένα cranberries, ανακατεύοντας ακόμα μια φορά ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  2. Χωρίζω το μίγμα στα δύο και κάθε ένα από αυτά το ρίχνω σε μια μεμβράνη και τυλίγοντας το, το πλάθω σε λουκάνικο διαμέτρου 4 εκ.
  3. Τα βάζω στο ψυγείο για 1,5 – 2 ώρες να σκληρύνει.
  4. Όταν περάσει η ώρα τα βγάζω από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
  5. Τα τοποθετώ πάνω στο ταψί αφήνοντας 3 εκ. κενό μεταξύ τους και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 13 – 15 λεπτά.
  6. Τα βγάζω και αφού περάσουν 5 λεπτά με μια σπάτουλα τα βάζω πάνω στη σχάρα μέχρι να κρυώσουν πλήρως.
  7. Αποθηκεύονται σε αεροστεγώς κλεισμένο τάπερ και στο ψυγείο για περισσότερο καιρό.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!