Εντυπωσιακό κέικ
με τρία γάλατα

 

Αυτό το κέικ έρχεται από τη Λατινική Αμερική είναι πολύ ζουμερό, φρουτένιο και ιδανικό για το καλοκαίρι.

Το χαρακτηριστικό του είναι ότι χρησιμοποιούμε τριών ειδών γάλατα γι΄ αυτό παίρνει κι αυτή την ονομασία.

Είναι εύκολο αλλά εντυπωσιακό κέικ που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει μια τούρτα, τώρα που η ζέστη δυναμώνει.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 – 3 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 170 ml ζαχαρούχο γάλα 
  • 170 ml γάλα εβαπορέ
  • 170 ml φρέσκο γάλα πλήρες

Για γαρνίρισμα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
  • 1 ΚΣ ζάχαρη άχνη
  • φρούτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη.
  2. Αρωματίζω με τη βανίλια και μαζί βάζω και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Αναμιγνύω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας.
  4. Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ταρτιέρα από σιλικόνη (24 – 26 εκ), αφού πρώτα τις έχω αλείψει με βούτυρο.
  5. Ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 35 – 40 λεπτά.
  6. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει.
  7. Σε ένα μπολ ή κανάτα, ανακατεύω όλα τα γάλατα μαζί δηλαδή, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και το φρέσκο και τα ρίχνω στο κέικ σιγά σιγά. Μόλις απορροφάτε προσθέτω και το υπόλοιπο.
  8. Το αφήνω για 2 – 3 ώρες να απορροφήσει όλο το γάλα, και μόλις κρυώσει το βάζω στο ψυγείο.
  9. Αφού περάσει αυτό το διάστημα χτυπάω στο μίξερ την κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει σε σαντιγί.
  10. Καλύπτω το κέικ από πάνω με τη σαντιγί και διακοσμώ με φρούτα εποχής.
  11. Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!