Κέικ βουνό

 

Ένα διαφορετικό κέικ – τούρτα βουνό παίρνει το όνομα του λόγω του σχήματος του.

Δροσερό, φρουτώδες και σοκολατένιο αλλά και εύκολο στην παρασκευή του.

Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα τυριών με φρούτα και από πάνω καλύπτεται με τριμμένο κέικ.

Ως φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο τις φράουλες της εποχής όσο και τις μπανάνες ολόκληρα ή σε κομμάτια.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 - 45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ (1/2 συσκευασία) μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ κακάο
  • 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 400 γρ κρέμα τυρί
  • 500 γρ φράουλες σε κομματάκια


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και τα αυγά ένα – ένα.
  3. Συνεχίζω με το εκχύλισμα της βανίλιας.
  4. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνω στο μείγμα του μίξερ εναλλάξ με το γάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με τα άλευρα.
  5. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους  180*C για 40 – 45 λεπτά.
  6. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, το αφαιρώ από την φόρμα και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  7. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου με ένα κουτάλι, αφήνοντας περιμετρικά και στο κάτω μέρος 1,5 – 2 εκ. βγάζω την υπόλοιπη ψίχα του και την κρατάω.
  8. Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψει.
  9. Προσθέτω το τυρί μασκαρόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
  10. Συνεχίζω με την κρέμα τυριού την οποία ενσωματώνω στο μείγμα.
  11. Τέλος ρίχνω τις φράουλες σε κομματάκια και με μια μαρίζ τις ανακατεύω.
  12. Βάζω το μείγμα μέσα στο κέικ δημιουργώντας το σχήμα βουνού.
  13. Με τα χέρια ή το μούλτι τρίβω το κέικ που περίσσεψε σε τρίματα και καλύπτω την κρέμα τυριών.
  14. Διακοσμώ από πάνω με λίγες κομμένες φράουλες στην κορυφή.
  15. Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!