Τάρτα caprese

 

Εύκολη και γρήγορη τάρτα Caprese γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου, που δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην φτιάξεις! Δώσε προσοχή σε #3 tips και με βοηθό τον 4D φούρνο Bosch θα απολαύσεις την αφράτη, τραγανή βάση της με την τυρένια γέμιση.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ (1 φύλλο) σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 2  μεγάλες ντομάτες σφιχτές
  • 300 γρ μοτσαρέλα σε χοντρές φέτες
  • σπανάκι baby 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με τον πλάστη ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το τοποθετώ στο ταψί ή στην ταρτιέρα. Τη γυρίζω περιμετρικά δημιουργώντας τοιχίο. Εσωτερικά την τρυπάω με πιρούνι και αλείφω με το ασπράδι του αυγού. Την ψήνω στους 220*C για 5 λεπτά.
  2. Βάζω στην προψημένη σφολιάτα τις φέτες της ντομάτας, το τυρί σε φέτες, το σπανάκι και συνεχίζω την ίδια σειρά σε όλη την τάρτα.
  3. Ραντίζω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφού αλείψω τα τοιχία της σφολιάτας με τον κρόκο του αυγού και λίγο νερό, την ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 20 λεπτά.
  4. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

TIPS:

• Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα
• Αλείφουμε τη σφολιάτα με ασπράδι αυγού
• Οι ντομάτες και τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home