Γρήγορα ταρτάκια cheesecake με σοκολατένια έκπληξη μέσα

 

Όταν μου μπήκε η ιδέα για αυτό το γλύκισμα έπρεπε να την υλοποιήσω άμεσα. Ήθελα να γίνεται γρήγορα, να είναι εύκολο και να μπορούν να το φτιάξουν όλοι, έμπειροι και μη.

Την στιγμή που το δοκίμασα πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω την αρμονία των γεύσεων που μπορεί να έχει ένα τόσο απλό γλυκό. Οι ξεχωριστές διακυμάνσεις γλυκύτητας και η έκπληξη της λιωμένης αγαπημένης σοκολάτας που κρύβει στην μέση του, ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Παιχνιδιάρικο, ανάλαφρο και δροσερό, τι άλλο μπορώ να ζητήσω…. 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 - 7

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
20 – 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 220 γρ. κρέμα τυριού
  • 55 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ¼ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κομμάτια της αγαπημένης μας σοκολάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μούλτι θρυμματίζω τα μπισκότα στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάω για μια φορά ακόμη.
  2. Σε φορμάκια ατομικά από σιλικόνη ή με αποσπώμενο πάτο παίρνω από το μίγμα που έφτιαξα και με τα δάχτυλα χτίζω την βάση και την περιφέρεια τους δημιουργώντας το  καλούπι. Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  3. Φτιάχνω την γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ την κρέμα τυριού, την άχνη, το αυγό και την βανίλια.
  4. Όταν ετοιμαστούν τα ταρτάκια, κόβω ένα πλακάκι σοκολάτας το τοποθετώ μέσα του και γεμίζω με την κρέμα τυριού από πάνω.
  5. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100*C για 15 λεπτά.
  6. Τα βγάζω, αφήνω 20 λεπτά να κρυώσουν, αφαιρώ από τα φορμάκια και κόβω ένα κομματάκι σοκολάτας σε μικρά κομματάκια για να τα γαρνίρω από πάνω.
  7. Σερβίρω ή τα διατηρώ στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!