Κοτόπουλο με γιαούρτι

 

Ένα Κρητικό φαγητό πολύ εύκολο στην προετοιμασία του που φτιάχνεται με διάφορα είδη κρέατος.

Σήμερα επιλέγω το κοτόπουλο που είναι πιο ελαφρύ και γρήγορο στο ψήσιμο, ενώ το συνοδεύω με ρύζι ή πατάτες.

Οικογενειακό φαγητό με την σάλτσα γιαουρτιού να το γεμίζει.

Επιλέγω σκεύος που να χωράει ακριβώς το κοτόπουλο ώστε να συγκρατήσει πάνω του το γιαούρτι κατά το ψήσιμο.
 

IMG_1410_5.JPG

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο (2 κιλά) τεμαχισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 400 γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 ΚΣ ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Επιλέγω ταψί ή πυρέξ που χωράει ακριβώς το κρέας.
  2. Αλείφω με αλάτι, πιπέρι,1/2  χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  3. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200*C για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος του κοτόπουλου, αν είναι μικρότερο αφήνω 10 λεπτά πιο λίγο χρόνο).
  4. Για τη σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύω το γιαούρτι με τα αυγά και τη ρίγανη.
  5. Βγάζω το φαγητό από το φούρνο, προαιρετικά αν θέλω αφαιρώ το δέρμα, και λούζω το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού.
  6. Πίσω στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 20 λεπτά.
  7. Βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και αφήνω για 15 λεπτά πριν σερβίρω.

AΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!