Τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο

 

Από τα αγαπημένα φαγητά των μικρών, οι κοτομπουκιές μας λύνουν τα χέρια όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορα, υγιεινά και που σίγουρα θα τους αρέσει.

Χωρίς να χάσουμε σε νοστιμιά αυτές οι κοτομπουκιές στο φούρνο είναι τραγανές εξωτερικά, μαλακές από μέσα και γευστικές χάρη στην επικάλυψη από παξιμάδι και τυρί που χρησιμοποιούμε.

Συνδυάζονται με σάλτσα ντομάτας και σαλάτα.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
18 - 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • στήθος από ένα κοτόπουλο
  • ½ κρίθινη κουλούρα
  • 1 κγ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μούλτι θρυμματίζω ½ κρίθινη κουλούρα, την βάζω σε μεγάλο πιάτο και την ανακατεύω μαζί με το δεντρολίβανο και το κεφαλοτύρι. Προσθέτω 1 ΚΣ ελαιόλαδο στο μείγμα.
  2. Σε άλλο πιάτο χτυπάω δύο αυγά να αφτατέψουν.
  3. Αφού έχω αφαιρέσει από το στήθος τα κόκαλα, το κόβω σε λωρίδες 1 εκ, τις γυρίζω στο πλάι (είναι η πιο φαρδιά πλευρά τους)και τις τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  4. Τις αλατίζω ελαφριά και από τις δύο πλευρές.
  5. Τοποθετώ στη σειρά τα πιάτα με το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το μείγμα παξιμαδιού.
  6. Περνάω κάθε κοτομπουκιά και από τις δυο πλευρές της, στη σειρά από τα πιάτα και την βάζω κάθετα πάνω σε σχάρα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο πριν.
  7. Τις ψήνω στο φούρνο στους 200*C για περίπου 18 - 20 λεπτά.
  8. Σερβίρω αμέσως με σάλτσα ντομάτας και σαλάτα. 
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!