Σοκολατένιο banana bread χωρίς ζάχαρη

 

Σούπερ σοκολατένιο banana bread με καρύδια και πετιμέζι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Υγρό, γλυκό και πολύ μαλακό γεμάτο τραγανά καρύδια και λιωμένα κομμάτια σοκολάτας.

Τέλειο για πρωινό και μπορούμε να το πάρουμε μαζί στη δουλειά ή στο σχολείο τα παιδιά.

Γρήγορο και εύκολο το φτιάχνουμε το βράδυ και το πρωί απολαμβάνουμε!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ κακάο
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κγ αλάτι
  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 ml λάδι καρύδας
  • 100 ml λάδι (όχι ελαιόλαδο)
  • 60 ml πετιμέζι
  • 50 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ κουβερτούρα, χοντροκομμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Με το πιρούνι λιώνω τις μπανάνες.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζω τα υγρά υλικά, τα αυγά, τη βανίλια, το λάδι καρύδας, το λάδι, το πετιμέζι και ανακατεύω. Προσθέτω τις λιωμένες μπανάνες, τα καρύδια, την κουβερτούρα και ενώνω το μίγμα.
  4. Ρίχνω το μίγμα στα άλευρα και ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Βάζω το μίγμα σε φόρμα 11 x 24 εκ στρωμένο με λαδόκολλα και ισιώνω την επιφάνεια του.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
  7. Βγάζω από το φούρνο αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά και κόβω σε κομμάτια.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!