Σπαγγέτι σοκολάτας

 

Ότι πιο νέο στον χώρο του γλυκού του δρόμου, έρχεται από την μακρινή Αυστραλία και φυσικά δεν γινόταν να μην το φτιάξουμε κι εμείς εδώ.

Το σπαγγέτι σοκολάτας αποτελείται από σοκολατένιες κρέπες κομμένες σαν μακαρόνια και γαρνιρισμένες με ότι τραβάει η ψυχή μας.

Σήμερα τις συνοδεύω με γκανάζ λευκής σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού, χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο, σπασμένα μπισκότα και τέλος μια μπάλα παγωτού βανίλιας.

Σου τρέχουν τα σάλια; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να ξεφύγεις από την ιδέα που σου τριγυρίζει στο μυαλό, να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες:

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ ζάχαρη
  • 330 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ κακάο σκόνη
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 ΚΣ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κγ βούτυρο

Γαρνίρισμα:

  • πραλίνα φουντουκιού
  • χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • σπασμένα μπισκότα
  • παγωτό βανίλια

Γκανάζ λευκής σοκολάτας:

  • λευκή κουβερτούρα
  • κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις κρέπες χτυπάω σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνω το γάλα.
  2. Αναμιγνύω σε άλλο μπολ το αλεύρι με το κακάο και το μέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα των αυγών.
  3. Τέλος βάζω 1 ΚΣ λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω.
  4. Ζεσταίνω 1 κγ βούτυρο σε μεγάλο ίσιας επιφάνειας τηγάνι (με διάμετρο βάσης περίπου 20 εκ) σε μέτρια φωτιά και ρίχνω 1 – ½ scoop παγωτού από το μείγμα.
  5. Περιστρέφω το τηγάνι να απλώσει το μείγμα και να καλύψει όλη την βάση του τηγανιού.
  6. Αφήνω να ψηθεί κι όταν εμφανιστούν στην επιφάνεια της κρέπας μικρές φουσκάλες σημαίνει ότι είναι έτοιμες και πρέπει να τις γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  7. Για να τις γυρίζω αρχικά με μια ξύλινη σπάτουλα ξεκολλάω λίγο την κρέπα κι ανάλογα είτε την γυρίζω με την ίδια σπάτουλα είτε με ένα καπάκι (όσο πιο παχιά είναι η κρέπα τόσο πιο εύκολα γυρίζει).
  8. Μόλις ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (θέλει το μισό χρόνο από πριν) την βάζω σε ένα πιάτο να κρυώνει και συνεχίζω με τις υπόλοιπες.
  9. Το μείγμα φτιάχνει περίπου 8 κρέπες.
  10. Όταν κρυώσουν βάζω 4 κρέπες την μια πάνω από την άλλη σε ξύλο κοπής και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τις κόβω σε λωρίδες πλάτους περίπου 8 χιλ.
  11. Τις ανακατεύω να ξεκολλήσουν μεταξύ τους, να δημιουργηθεί μια όψη όπως τα μακαρόνια και σερβίρω στο πιάτο.
  12. Για να τις γαρνίρω ζεσταίνω ίση ποσότητα με την λευκή κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και την ανακατεύω μαζί με την σοκολάτα να λιώσει. Ραντίζω τις κρέπες με την γκανάζ.
  13. Συνεχίζω με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζω από πάνω με αμύγδαλα και θρυμματισμένα μπισκότα.
  14. Τέλος βάζω μια μπάλα παγωτό βανίλια και σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!