Χριστουγεννιάτικες σοκολάτες με φιγούρες από ξηρούς καρπούς

 

Γιορτινές σοκολάτες που διακοσμώ με ξηρούς καρπούς σε χριστουγεννιάτικα σχέδια που όχι μόνο στολίζουν αλλά δίνουν τη γεύση τους.

Για κέρασμα στα κάλαντα ή για δωράκι της τελευταίας στιγμής.

Όσο για τα σχέδια μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με ότι ξηρούς καρπούς έχουμε.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
9 - 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ κουβερτούρα (ή όποια άλλη σοκολάτα θέλουμε)
  • 1 ΚΣ βούτυρο
  • φιλέ αμυγδάλου (για τα μάτια του τάρανδου)
  • cranberries (για τη μύτη του τάρανδου)
  • κάσιους (για τα κέρατα του τάρανδου)
  • φουντούκια (για τον χιονάνθρωπο)
  • αμύγδαλα (για τα χέρια του χιονάνθρωπου)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβω τη σοκολάτα και τη λιώνω είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Όταν λιώσει προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω να διαλυθεί.
  3. Ρίχνω το μείγμα σε ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Με τη μύτη ενός κορνέ κόβω 2 στρογγυλά κομμάτια για μάτια κάθε τάρανδου από το φιλέ αμυγδάλου. τα περισσεύματα του φιλέ δεν τα πετάω.
  5. Με την μύτη του κορνέ πάλι κόβω στρογγυλή τη μύτη κάθε ζώου από ένα cranberry και την κάνω στρογγυλή με τα χέρια μου.
  6. Ανοίγω στη μέση κάθε κάσιους για να σχηματίσω τα κέρατα του Ρούντολφ.
  7. Με ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κι αφού έχει αρχίσει να στεγνώνει λίγο η σοκολάτα την ακουμπάω πάνω της σχηματίζοντας το πρόσωπο του τάρανδου. Συμπληρώνω τα μάτια, τη μύτη και τα κέρατα δημιουργώντας σε διάφορα σημεία ταρανδάκια. Με μια οδοντογλυφίδα που βουτάω στη σοκολάτα σχηματίζω τις κόρες των ματιών τους.
  8. Για τους χιονάνθρωπους ή φιγούρες κόβω στα δύο τα φουντούκια χρησιμοποιώντας για κάθε ένα 3 μισά φουντουκιού. Τα βάζω το ένα κάτω από το άλλο.
  9. κόβω ένα αμύγδαλο στη μέση ή στα τέσσερα και χρησιμοποιώ τα δυο κομμάτια για χέρια. Τέλος με μια οδοντογλυφίδα και σοκολάτα σχηματίζω τα μάτια και το στόμα του.
  10. Σχηματίζω πάλι σε διάφορα σημεία όμοιες φιγούρες.
  11. Αφήνω τη σοκολάτα να στεγνώσει ή τη βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  12. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσω ακανόνιστα τα σημεία που θέλω να κοπεί και έπειτα τη σπάω σε αυτά τα σημεία με τα χέρια.
  13. Έτοιμη για να κεράσω ή να πακετάρω για δώρο. 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!