Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας με γέμιση πραλίνα

 

Σφολιάτα γεμιστή με πραλίνα φουντουκιού, τραγανά φουντούκια να σπάνε στο στόμα και  άρωμα από Grand Marnier να αναδύεται στο τέλος. Και όλα αυτά σε γιορτινό σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Πολύ γρήγορο, εύκολο και εντυπωσιακό γλύκισμα να προσφέρουμε όταν ξαφνικά έρθουν φίλοι στο σπίτι.

Κάθε ένας μπορεί να κόψει εύκολα και να απολαύσει από ένα κλαδί του δέντρου.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ
  • 170 γρ πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 κγ Grand Marnier
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο (για επάλειψη)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  2. Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος.
  3. Απομακρύνω το φύλλο που περισσεύει.
  4. Απλώνω σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
  5. Πασπαλίζω το ψιλοκομμένο φουντούκι από πάνω και ραντίζω διάσπαρτα το Grand Marnier.
  6. Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
  7. Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
  8. Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
  9. Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.
  11. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!