Σοκολατάκια κακάο για κέρασμα ή δώρο

 

Από τα πιο εύκολα σοκολατάκια με μόνο δύο βασικά  υλικά.

Επιδέχονται αμέτρητους πειραματισμούς ανάλογα τα γούστα και την έμπνευσή μας. Θέλουμε να δώσουμε πιο εορταστική νότα με αλκοόλ ταιριάζουν απίστευτα με το ρούμι και το λικέρ ή κονιάκ, αν πάλι τα θέλουμε πιο πικάντικα το τσίλι και το πιπέρι cayenne τα απογειώνουν, αν θέλουμε να εμπλουτιστούν με αρωματικά μπαχαρικά μπορούμε η κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός και τέλος με προσθήκη αποξηραμένων φρούτων.

Είναι μια καλή επιλογή για εύκολο κέρασμα ή για να τα δωρίσουμε σε πακέτο στους αγαπημένους μας.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
17 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ κουβερτούρα με 65% κακάο
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ κακάο σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι και την σοκολάτα. Μόλις ενωθούν τα βγάζω από τη φωτιά.
  2. Ρίχνω το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα που έχω ντύσει με λαδόκολλα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά) μέχρι να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
  3. Το βγάζω από το ψυγείο και από το ταψί και με ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα μαχαίρι το χωρίζω σε μερίδες. Παίρνω κάθε κομμάτι, το πλάθω μπάλα με τα χέρια μου και το κυλάω στο κακάο να καλυφθεί πλήρως. Το τινάζω να φύγει η περίσσεια.
  4. Το βάζω σε χάρτινη θήκη και τα διατηρώ στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!