Απίθανα μπισκότα με 3 είδη σοκολάτας

 

Αυτά τα μπισκότα δεν γίνεται να μην τα λατρέψεις κι εσύ και όλοι όσοι τα δοκιμάσουν. 

Είναι κυριολεκτικά το φουλ της σοκολάτας! Μαύρη, λευκή και γάλακτος συνωμοτούν όλες μαζί για να απογειώσουν αυτά τα απλά κατά άλλα μπισκότα.

Το μυστικό τους είναι το αλεύρι που τα βοηθάει στο να μείνουν στη μέση μαλακά και ο συνδυασμός μαζί με καστανή ζάχαρη για την ιδιαίτερη γλύκα τους.

Ταιριάζουν απόλυτα με το γάλα ή τον καφέ μας και δύσκολα τους αντιστέκεσαι όταν σε κοιτούν στα μάτια.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
85 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
8 - 10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ: 
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1  ΩΡΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ αλάτι
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, για επάλειψη*
  • 200 γρ φουντούκια, χοντροκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα και τα δύο είδη ζάχαρης. Συνεχίζω με το αυγό, τους κρόκους και αρωματίζω με τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  2. Κοσκινίζω σε ένα μπολ μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μίξερ χαμηλώνοντας την ένταση.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάω το μίξερ, βάζω μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας, τη χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα, τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα ενώνω με το μίγμα με τη μαρίζ.
  4. Φτιάχνω μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, όσο κι ένα κγ και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση για να μην κολλήσουν.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C στις αντιστάσεις για 8 – 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα από κάτω (στον πάτο) τα βγάζω και επειδή είναι ακόμα μαλακά να αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί. Τα μεταφέρω με μια σπάτουλα σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  6. Τεμαχίζω την σοκολάτα γάλακτος, τη λιώνω είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα την βάζω σε ένα μπολ. Με ένα πινέλο αλείφω με αυτή την κάτω επιφάνεια των μπισκότων και τα τοποθετώ πάλι πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Τα βάζω έτσι στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα.
  7. Τα βγάζω και τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.

 

ΤΙΠ:

  • Όταν σχηματίσω τις μπάλες με το μίγμα, μπορώ να τις βάλω σε επίπεδη επιφάνεια στην κατάψυξη για 1 – 2 ώρες να παγώσουν, τις μεταφέρω έπειτα σε σακούλα κατάψυξης και τις αποθηκεύω εκεί. Όταν θελήσω να τις ψήσω τις βάζω απευθείας από την κατάψυξη στο ταψί και στον φούρνο (θα χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω στο ψήσιμο).
  • * Επίσης μια εναλλακτική αν δεν θέλω να αλείψω τα μπισκότα εξωτερικά με σοκολάτα (γιατί η αλήθεια είναι ότι γίνομαι λίγο χάλια) μπορώ να αντικαταστήσω την τεμαχισμένη κουβερτούρα που βάζω μέσα στα μπισκότα με τη γάλακτος (αντί να την βάλω εξωτερικά την βάζω μέσα).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!