Ψητά καλαμπόκια με μαγιονέζα και φέτα

 

Η εποχή των πιο γλυκών καλαμποκιών είναι τώρα, και μια που λόγω καιρού οι ψησταριές πολλαπλασιάζονται, δίπλα στο κρέας μπορούμε να βάλουμε καλαμπόκια και σε λίγα λεπτά να έχουμε έτοιμο και το συνοδευτικό ή το ορεκτικό.

Μια διαφορετική γευστική εκδοχή από αυτή που γνωρίζουμε με μαγιονέζα, πιπέρι cayenne και φέτα σας προτείνω να δοκιμάσετε.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 καλαμπόκια
  • 120 γρ μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • ¼ κγ πιπέρι cayenne
  • ½ χυμό λάιμ
  • 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω τα καλαμπόκια από τα μουστάκια τους, τραβώντας τα προς τα πάνω σε φορά αντίθετη.
  2. Τα ψήνω στην ψησταριά γυρίζοντας τα ανά 3 λεπτά πλευρά. Συνολικά τα αφήνω γύρω στα 15 λεπτά.
  3. Τα βγάζω από τη φωτιά και τα αλείφω με τη μαγιονέζα.
  4. Ραντίζω με το σκόρδο, το πιπέρι cayenne και λίγο χυμό λάιμ.
  5. Πασπαλίζω την θρυμματισμένη φέτα πάνω τους και τελειώνω ρίχνοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Έτοιμα για σερβίρισμα μαζί με φέτες λάιμ.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!