Σοκολατένιος κορμός με κρέμα τυρί και μαρμελάδα φράουλας

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό σε μορφή σοκολατένιου κορμού, γεμιστού με δροσερή κρέμα τυριού που στη μέση χωρίζει μια γλυκιά στρώση μαρμελάδας φράουλας.

Ο συνδυασμός από το σοκολατένιο παντεσπάνι μαζί με την ουδέτερη κρέμα τυριού αποκτά φραουλένια γεύση χάρη στη μαρμελάδα που το συμπληρώνει.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 - 12 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
5 ΩΡΕΣ – ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ κακάο
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ κουβερτούρα, λιωμένη

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ κρέμα τυρί 
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ μαρμελάδα φράουλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Συνεχίζω στο μίξερ με άλλο μπολ χτυπώντας τους κρόκους να αφρατέψουν προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας μέχρι να πάρουν ένα κίτρινο παστέλ χρώμα.
  3. Αναμιγνύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα προσθέτω σταδιακά στο μίγμα των αυγών.
  4. Τέλος ενσωματώνω σε 3 δόσεις την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  5. Ρίχνω το μείγμα μέσα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και το απλώνω ομοιόμορφα.
  6. Το ψήνω στο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 10 – 12 λεπτά.
  7. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και αφαιρώ τη λαδόκολλα.
  8. Μετρά εσωτερικά την φόρμα πόσα εκ χρειάζεται για να καλυφθούν τα τοιχία και η βάση της και κόβω όμοια το παντεσπάνι. Κόβω και δύο τμήματα για να καλύψω τα πλαϊνά τοιχία.
  9. Το τοποθετώ μέσα στη φόρμα που πρώτα έχω καλύψει με μεμβράνη τόση ώστε να μπορεί να σκεπαστεί και από πάνω.
  10. Για τη γέμιση χτυπάω στο μίξερ σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
  11. Χτυπάω σε άλλο μπολ την κρέμα τυριού να μαλακώσει και τα αναμιγνύω αφού προσθέσω και εκχύλισμα βανίλιας.
  12. Ρίχνω τη μισή ποσότητα της γέμισης μέσα στη φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
  13. Συνεχίζω απλώνοντας πάνω στη γέμιση μια λεπτή στρώση μαρμελάδας και έπειτα την υπόλοιπη γέμιση.
  14. Σκεπάζω κι από πάνω με παντεσπάνι.
  15. Με τη μεμβράνη κλείνω τον κορμό και τον βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για μια βραδιά.
  16. Την επόμενη, αφαιρώ τη μεμβράνη από πάνω και τον αναποδογυρίζω πάνω σε μια πιατέλα.
  17. Γαρνίρω από πάνω με λίγη αραιωμένη με νερό μαρμελάδα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!