ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

 

Μπουκίτσες ντάκου σε μια δροσερή εκδοχή. Κατάλληλο για πρώτο πιάτο ή ακόμα και αυτόνομο παρέα με ένα λευκό κρασί στην βεράντα την ώρα του σούρουπου. Αν έχει και θέα η βεράντα ακόμα καλύτερα, αν δεν έχει μπορείς να την φανταστείς!

 
 

Μεριδες : 20 ντακακια

Υλικα

  • 170 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 60 γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2 αγγούρια, κομμένα σε ροδέλες
  • Λιαστές ντομάτες, σε κομματάκια
  • ½ κούπας φρέσκος βασιλικός, κομμένος

 

Εκτελεση

  1. Για να φτιάουμε την κρέμα φέτας, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα με την κρέμα τυρί καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο φροντίζοντας να απορροφηθεί πλήρως από το μίγμα.

Μοντάρισμα

Σε κάθε ντακάκι βάζουμε μια ροδέλα αγγουριού και από πάνω μια κ. σ. κρέμα φέτας. Στολίζουμε με κομματάκια λιαστής ντομάτας και φρέσκου βασιλικού.

 
Τρίβουμε την φέτα.

Τρίβουμε την φέτα.

 
Ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε.

 
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι.

 
Συνεχίζουμε με το λάδι.

Συνεχίζουμε με το λάδι.

 
Αναμιγνύουμε όλα τα υκικά μας.

Αναμιγνύουμε όλα τα υκικά μας.