ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

 
 

Ένα ορεκτικό διαφορετικό από τα αντίστοιχα της κατηγορίας του. Ο καπνιστός σολομός έχουμε συνηθίσει όταν τον σερβίρουμε σε ντιπ να τον ταιριάζουμε με βούτυρο ή κρέμα τυριού. Αυτή η εκδοχή του είναι τελείως διαφορετική, τραγανή με το ντακάκι, μας θυμίζει μια μικρή σαλάτα σε γεύση, πικάντικη βέβαια και ανοίγει την όρεξη όπως θα έπρεπε για τη συνέχεια. 

 
 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 9 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 9 κριθαρένια ντακάκια (μαλακά)
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 100 γρ. καπνιστού σολομού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα κρεμμυδιού
  • 1 κ.σ. κάππαρη, καλά ξαρμυρισμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο παραπάνω για το γαρνίρισμα
  • 1 ½  κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τα αγγούρια σε ροδέλες, λίγο διαγώνιες.
  2. Ψιλοκόβω τον καπνιστό σολομό και τον βάζω σ’ ένα μπολ. Έπειτα προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας ξύσμα κρεμμυδιού. Συνεχίζω  με μια κουταλιά της σούπας κάππαρη και ψιλοκόβω τον μαϊντανό και βάζω στο μίγμα μια κουταλιά της σούπας. Τελειώνοντας προσθέτω το πιπέρι και 1,5 κ.σ. μουστάρδα.
  3. Παίρνω κάθε ντακάκι βάζω από πάνω 2 ροδέλες αγγουριού και μια κουταλιά από την σως.
  4. Γαρνίρω με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοκομμένο πιπέρι.