ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΒΓΟ

Τα είδα στην αγορά, τα ζήλεψα και τα αγόρασα αμέσως. Πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ωμεγα-3  λιπαρά οξέα, τα αβοκάντο θωρακίζουν τον οργανισμό μας από καρδιαγγειακές νόσους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προάγουν την σωστή λειτουργία του αναπαραγωγικού μας συστήματος. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχοντας ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο και γλουταθιόνη αλλά και βιταμίνες Α,Β, C και Ε.

 

Λόγο του ότι καλλιεργούνται ευρέως στην Κρήτη τα βρίσκουμε εύκολα και τα χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες ή σαν φρούτο με λεμόνι. Είναι πολύ θρεπτικό και χορταστικό γι’ αυτό σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω φτιάχνοντας ένα χορταστικό πρωϊνό.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΑΤΟΜΑ

Υλικα

  • 2 ντάκοι σικάλεως
  • 1 μέτριο γινομένο(μαλακό) αβοκάντο
  • 2 αυγά
  • 14 ντοματίνια, για γαρνιτουρα
  • Αλάτι και πιπέρι για πασπάλισμα
  •  Φρέσκα μυρωδικά, βασιλικός ή θυμάρι, για πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας φέτα, για πασπάλισμα

Εκτελεση

  1.  Αλείφουμε το αβοκάντο στον ντάκο.
  2. Φτιάχνουμε τα αυγά ποσέ. Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι με ένα μεταλλικό καπάκι στον πάτο και γεμίζουμε με νερό. Όταν αυτό βράσει, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό μέσα στο καπάκι και σκεπάζουμε για 3 – 5 λεπτά. Αποσύρουμε το μεταλλικό καπάκι από την κατσαρόλα και το αυγό από αυτό τοποθετώντας το πάνω στο αλειμμένο αβοκάντο.
  3. Κόβουμε και γαρνίρουμε τα ντοματίνια.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι  και μυρωδικά κατά βούληση.
  5. Τελειώνουμε τρίβοντας την φέτα από πάνω.
 
Βράζουμε το νέρο στο κατσαρολάκι με το καπάκι μέσα.

Βράζουμε το νέρο στο κατσαρολάκι με το καπάκι μέσα.

Αποσύρουμε το αβγό με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Αποσύρουμε το αβγό με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Προσθέτουμε το αβγό, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και γαρίρουμε με ντοματίνια και τριμμένη φέτα.

Προσθέτουμε το αβγό, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και γαρίρουμε με ντοματίνια και τριμμένη φέτα.

 
Βάζουμε το αβγό μέσα στο καπάκι.                                            

Βάζουμε το αβγό μέσα στο καπάκι.                                            

Αλείφουμε το αβοκάντο πάνω στο ντάκο.

Αλείφουμε το αβοκάντο πάνω στο ντάκο.