ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

 

Τσικνοπέμπτη χωρίς τσικνιστό κρέας δεν γίνεται! Φτιάχνω γρήγορα χοιρινά σουβλάκια που τους ξετρελαίνουν όλους. Συνδυάζω μισή ποσότητα από μπούτι και μισή από λαιμό για να προσθέσει το λίπος νοστιμιά. Τα μαρινάρω σε αρωματικά και βότανα μαζί με ελαιόλαδο και τα σουβλάκια είναι έτοιμα για ψήσιμο: τόσο απλά! Αν υπάρχει η δυνατότητα να τα ψήσουμε στα κάρβουνα τότε η γεύση τους απογειώνεται. Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές και είμαστε έτοιμοι να τσικνίσουμε.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΤΕΜΑΧΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. χοιρινό μπούτι
  • 600 γρ. χοιρινό λαιμός
  • ξυλάκια για τα σουβλάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • φασκόμηλο
  • θυμάρι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 - 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 - 45 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο και όλα τα μυρωδικά μου.
  2. Κόβω τα κρέατα σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω να «λουστεί» το κρέας από το μίγμα του ελαιόλαδου.
  3. Περνάω τα κομμάτια του χοιρινού στα ξυλάκια εναλλάξ, μία το μπούτι και μία το λαιμό.
  4. Ζεσταίνω την ψησταριά και με ελαιόλαδο αλείφω τη σχάρα. Τοποθετώ τα σουβλάκια πάνω και τα γυρνάω μόλις ψηθούν από κάθε πλευρά. 
  5. Μόλις είναι γύρο γύρο ψημένα, τα βγάζω απ’ τη φωτιά και σερβίρω μαζί με τηγανιτές πατάτες και λεμόνι.