Αυτό είναι ένα κλασσικότατο μέσο-ανατολίτικο φαγητό του δρόμου όμως εμένα μου θυμίζει Βερολίνο μια και είναι το αγαπημένο μου streetfood στην Γερμανική πρωτεύουσα στα μαγαζάκια του ανατολικού Βερολίνου (Kastanien Alle), κατά προτίμηση ξημερώματα μετά από πολύ κλάμπινγκ (άλλες εποχές!). Έτσι επιτρέψτε μου να το ονομάσω Falafel Sandwich Berlin Style.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
2  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
12  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη αραβική πίτα
  • 1 κ. σ. ταχίνι
  • 4 ρεβιθοκεφτέδες – φαλάφελ (εδώ η συνταγή)
  • 3 – 4 ροδέλες ντομάτας
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • 1 κ. σ.  καρότο, τριμμένο
  • 1 κ. σ.  λάχανο, τριμμένο
  • 1 – 3 πιπεριές τουρσί (κατά προτίμηση καυτερές)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο(προαιρετικά)
  • ¼  λεμονιού χυμό
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • μια πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 κ. σ. χούμους, (η συνταγή εδώ), (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ζεστάνω την πίτα, την πασπαλίζω με λίγο νεράκι και από τις δύο πλευρές και τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 2 λεπτά το πολύ. Όχι περισσότερο γιατί θα ξεραθεί και δεν θα μπορεί να διπλώσει σε σάντουιτς.
  2. Ανοίγω την πίτα και στο κέντρο κατά μήκος της απλώνω το ταχίνι, πάνω του βάζω τα φαλάφελ και στο πλάι τους τοποθετώ τις ροδέλες της ντομάτας. Δίπλα συνεχίζω με το μαρούλι και τις πιπεριές τουρσί. Από πάνω πασπαλίζω το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το κόλιανδρο και ραντίζω με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τελειώνοντας προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κύμινο και λίγο χούμους.
  3. Τυλίγω σφιχτά την πίτα πρώτα σαν ρολό και στη συνέχεια και τις άκρες δεξιά – αριστερά.
  4. Το κόβω στα δύο και σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Tip:

  • Αν έχω μικρότερες αραβικές πίτες τις κόβω στη μέση, τις ανοίγω σα τσέπη και τις γεμίζω με τα υλικά. Μπορώ να το κάνω και με ψωμάκι ή τη γωνία του ψωμιού αφαιρώντας την ψίχα.