Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

 

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένας από τους πιο νόστιμους Ελληνικούς μεζέδες και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή που μπορούμε να το απολαύσουμε!

Αυτή την περίοδο που οι μικρές γαρίδες της μεσογείου βρίσκονται σε αφθονία, μπορούμε εύκολα και οικονομικά να τις προμηθευτούμε.

Για να φτιάξουμε το εξαιρετικό αυτό πιάτο θα χρησιμοποιήσουμε προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ για να το απογειώσουμε.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
  • 30 ml ούζο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισους
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 120 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι και σοτάρω τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Μόλις αλλάξουν χρώμα τις βγάζω σε ένα πιάτο.
  2. Στο ίδιο βούτυρο που περίσσεψε σοτάρω το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά, συνεχίζω με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (που τρυπάω με οδοντογλυφίδα για να την αφαιρέσω μετά) αφήνω για άλλο ένα λεπτό και σβήνω με το ούζο.
  3. Περιμένω να εξατμιστεί για να προσθέσω τις ντομάτες, τον πελτέ, τους γλυκάνισους, το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω για 15 λεπτά να ψηθούν οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους.
  5. Τότε ρίχνω πάλι τις γαρίδες, ανακατεύω για 1-2 λεπτά και θρυμματίζω με τα χέρια τη φέτα διάσπαρτα μέσα στο τηγάνι.
  6. Ανακατεύω απαλά να μην λιώσει τελείως και βγάζω από τη φωτιά.
  7. Σερβίρω είτε στο τηγάνι είτε σε πιατέλα και πασπαλίζω από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα πιπέρι.Συνοδεύω με φρέσκο ψωμί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ