Γεμιστά μπισκότα
με πραλίνα

 

Συννεφιασμένα μπισκότα που σπάνε στο απαλό άγγιγμα του δοντιού κι από μέσα τους ελευθερώνεται η πλούσια, γεμάτη, ρευστή πραλίνα.

Ιδανικά για βουτήγματα στο πρωινό γάλα ή στον απογευματινό καφέ μας.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
24 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
13-15 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • πραλίνα φουντουκιού, για τη γέμιση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια με τη βοήθεια δύο κουταλιών, φτιάχνω με ½ κγ καρύδια από πραλίνα και τα βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να λιώσει.
  3. Ενσωματώνω το αυγό και προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  5. Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα.
  6. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Αφού περάσει η ώρα βγάζω το μπολ από το ψυγείο και παίρνω από τη ζύμη μια γεμάτη κουταλιά της σούπας.
  8. Στον λεμονοστίφτη έχω τοποθετήσει στην εσωτερική του πλευρά πλαστικό και βάζω εκεί τη ζύμη.
  9. Με τα δάχτυλα ανοίγω τη ζύμη να τον καλύψει περιμετρικά παίρνοντας και το οδοντοτό σχήμα του και στη μέση τοποθετώ ένα «καρύδι» παγωμένης πραλίνας.
  10. Με τη βοήθεια του πλαστικού κλείνω τη ζύμη και το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  11. Φροντίζω να αφήσω απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν θα ψηθούν θα απλώσουν.
  12. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 13-15 λεπτά. Δεν παίρνουν χρώμα, μόλις δω ότι από κάτω αρχίζουν να χρυσαφίσουν είναι έτοιμα.
  13. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  14. Τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  15. Τα αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

*  Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την Cheflerintarifleri