Μανιτάρια portobello γεμιστά

 

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με σάλτσα και τυριά, το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό στον μπουφέ ή το γεύμα μας.

Τα Ιταλικά μεγάλα μανιτάρια, αρωματισμένα με μεσογειακά μυρωδικά και πλούσια σάλτσα ντομάτας με τυριά να το πλαισιώνουν.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μανιτάρια Portobello
  • ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • ¼ πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ΚΣ φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα θρυμματισμένα
  • 70 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σκουπίζω τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας, τα γυρίζω ανάποδα και κόβω τα κοτσάνια τους (αν θέλω μπορώ να βγάλω και την ψίχα τους για να χωρέσουν περισσότερη γέμιση).
  2. Τα αλείφω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι, τα γυρίζω μπρούμιτα πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνω στον φούρνο στους 180*C για 20 λεπτά (τσεκάρω να μην λιώσουν, ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των μανιταριών).
  3. Ψιλοκόβω τα κοτσάνια.
  4. Σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
  5. Προσθέτω το σκόρδο, την πιπεριά, τα κοτσάνια και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνω τις ντομάτες, ¼ κγ αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  6. Κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω το μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύω καλά.
  7. Βγάζω από το φούρνο τα μανιτάρια και τα αφήνω σε χαρτί κουζίνας.
  8. Έπειτα τα τοποθετώ στο ταψί ανάποδα και τα γεμίζω με την τυρένια σάλτσα ντομάτας.
  9. Προσθέτω όσο πιο πολύ τριμμένο κεφαλοτύρι μπορώ από πάνω και ψήνω στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 200*C.
  10. Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με έξτρα τριμμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!