Γεμιστά πασχαλινά σοκολατένια αυγά

 

Σήμα κατατεθέν για το Πάσχα αποτελούν τα αυγά, τα σοκολατένια αυγά.

Εμπνεόμενη από το instagram φτιάχνω γεμιστά σοκολατένια αυγά σε δύο εκδοχές, το ένα με σοκολατένια μους κι από πάνω με θρυμματισμένα φουντούκια γαρνίροντας το με μικρότερα σοκολατένια αυγά. Το επόμενο με μους λευκής σοκολάτας γαρνίροντας με σοκολατένια λαγουδάκια και αυγουλάκια.

Γίνονται γρήγορα και αποτελούν ένα όμορφο γλυκό δωράκι για μικρούς και για μεγάλους.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΥΓΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
20 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το σοκολατένιο καλούπι:

  • 100 γρ κουβερτούρας

Για τη σοκολατένια μους:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 70 γρ κουβερτούρα λιωμένη, όχι ζεστή

Γαρνίρισμα:

  • λίγα φουντούκια θρυμματισμένα
  • σοκολατένια αυγά

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη, όχι ζεστή

Γαρνίρισμα:

  • σοκολατένια λαγουδάκια
  • αυγουλάκια σοκολατένια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνω σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα.
  2. Αλείφω το καλούπι του μισού αυγού ή το μπαλόνι με λίγο βούτυρο.
  3. Απλώνω την λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό του καλουπιού, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα σημεία. Πάνω σε μια λαδόκολλα το γυρίζω, ταρακουνώντας το ελαφρά να φύγει η περίσσεια σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι απομακρύνω περιμετρικά από τα άκρα όση σοκολάτα έχει μείνει εκεί.
  4. Το βάζω για 5 λεπτά στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
  5. Αφού σταθεί η πρώτη στρώση κουβερτούρας, βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω 5 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Επαναλαμβάνω όμοια δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση κι αυτή τη φορά το βάζω να κρυώσει μπρούμυτα για άλλα 5 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα (αφού την έχω αφήσει πρώτα να κρυώσει) και αναμιγνύω.
  8. Βγάζω το καλούπι από την κατάψυξη κι αμέσως όσο είναι παγωμένο ακόμα, τραβάω απαλά τις άκρες του καλουπιού προς να έξω για να αρχίσει να ξεκολλάει. Δεν βιάζομαι, αν ζεσταθεί ωστόσο το βάζω πάλι για 1 λεπτό στην κατάψυξη και συνεχίζω μέχρι να βγει το σοκολατένιο αυγό από το πλαστικό καλούπι.
  9. Με ένα κουτάλι το γεμίζω με τη μους και με τη ράχη του λειαίνω την επιφάνεια.
  10. Γαρνίρω με θρυμματισμένα φουντούκια και σοκολατένια αυγουλάκια.
  11. Έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
  12. Για το αυγό με την λευκή μους ακολουθώ την ίδια διαδικασία για το καλούπι.
  13. Έπειτα χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας, προσθέτω την λιωμένη λευκή σοκολάτα και συνεχίζω το χτυπάμε μέχρι να γίνει στερεή.
  14. Γεμίζω το σοκολατένιο καλούπι με τα 2/3 του μείγματος και με το υπόλοιπο με τη βοήθεια ενός κορνέ δημιουργώ ροζέτες στην επιφάνεια.
  15. Γαρνίρω με σοκολατένια λαγουδάκια και χρωματιστά αυγά.
  16. Έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.


ΤΙΠ: 

  • Η σοκολάτα για το καλούπι θέλω να έχει κάποιο πάχος, να μην βγει πολύ λεπτή γιατί θα μπορεί να σπάσει όταν θα βγάλω το καλούπι. 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!