ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

 

Ένα συνοδευτικό στο τραπέζι που ταιριάζει με πολλά πιάτα και μας γεμίζει με τη γλύκα της ψημένης πιπεριάς με μια αλμυρή γέμιση κρέμας φέτας που ξεχύνεται όταν την κόβουμε. Έξτρα νοστιμιά προσθέτει το ψωμάκι στο πάνω μέρος που συγκρατεί την γέμιση, παίρνοντας ταυτόχρονα τα αρώματα της και ρουφώντας από το ελαιόλαδο του ταψιού. 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ 

  • 6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (μικρές και ίσιες αν βρούμε)
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ράντισμα 
  • 1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 φέτα ψωμί
  • 6 οδοντογλυφίδες 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:        45 ΛΕΠΤΑ 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:         1 ΩΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το κοτσάνι της κάθε πιπεριάς σαν καπάκι οριζόντια και την αδειάζω όλα τα σπόρια της. Φυλάω τα «καπάκια» τους γιατί θα μου χρειαστούν έπειτα για να τις κλείσω. Τις πλένω καλά και εσωτερικά και τις τοποθετώ κάθετα με το άνοιγμα προς τα κάτω να στραγγίξουν καλά όλο το νερό.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνω την γέμιση σε ένα μέτριο μπολ. Θρυμματίζω την φέτα με τα χέρια και στη συνέχεια πιέζοντας με ένα πιρούνι. Προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας να γίνει ένα με την φέτα και ρίχνω επίσης το ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβω το άνηθο και το κρεμμυδάκι, τα οποία ενσωματώνω στο μίγμα δίνοντας χρώμα σ’ αυτό. Τελειώνω με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Τεμαχίζω την φέτα του ψωμιού σε καρεδάκια.
  5. Γεμίζω όλες τις πιπεριές  με τη γέμιση φέτας, κλείνω την κάθε μια με ένα κομματάκι ψωμί και από πάνω σκεπάζω με το καπάκι (κοτσάνι) της. Ασφαλίζω κάθε πιπεριά (για να μην φύγει η γέμιση όσο θα ψήνεται) με μια οδοντογλυφίδα, περνώντας την διαγώνια πρώτα από το καπάκι της, μετά από το ψωμί και τέλος από το πλάι της πιπεριάς. 
  6. Τοποθετώ όλες τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και η σάρκα τους να έχει ζαρώσει. Αν αρχίσουν να μαυρίζουν από πάνω και να καίγονται (μετά τα 20 πρώτα λεπτά) τις σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
  7. Όταν ψηθούν τις βγάζω από τον φούρνο, αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και τις σερβίρω αμέσως ζεστές.