ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΑΚΟ

 
 

Είναι από τα πρώτα «διακοσμητικά» γλυκά που έφτιαξα πριν χρόνια όταν στην παρέα μας ήρθε το πρώτο παιδάκι. Το καραβάκι σαν σύμβολο χριστουγεννιάτικο το συνηθίζουμε στα νησιά και το χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα γκοφρετένια καραβάκια. Είναι εύκολα, γρήγορα και επιδέχονται πολλούς πειραματισμούς στην διακόσμηση τους. Τα προηγούμενα που είχα κάνει ήταν πολύχρωμα, αυτά πιο λιτά και χιονισμένα. Τα στολίζω και λυπάμαι να τα φάω όμως η Ναταλία τα έχει βάλει στο μάτι και δεν νομίζω να αντέξουν πολύ ακόμα. Είναι τραγανά και το γλάσο τους προσθέτει γλύκα. Φτιάξτε τα και προσφέρετε τα σαν δωράκι στα παιδιά.

 
 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. θρυμματισμένο ντάκο
  • 2 λαδόκολλες 20,5 x 30.5 εκ.

Για το γλάσο:

  • ½ ασπράδι αυγού
  • 110 γρ. άχνη ζάχαρη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνω το κάθε κομμάτι λαδόκολλας και το φτιάχνω καραβάκι.
  2. Θρυμματίζω τον ντάκο στο μούλτι. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια την βάζω σε ένα πυρίμαχο μπολ και την λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Της προσθέτω τον ντάκο ανακατεύω και όσο είναι ακόμα ζεστή με ένα πινέλο καλύπτω με το μίγμα σοκολάτας – ντάκου όλη την εσωτερική πλευρά της. Το βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και επαναλαμβάνω την επάλειψη άλλες δύο φορές αφήνοντας στα ενδιάμεσα να στεγνώσει κάθε στρώση. Στο τέλος αφαιρώ τη λαδόκολλα.
  3. Για να φτιάξω το γλάσο βάζω το ασπράδι σε μπολ το ανακατεύω με το μίξερ να αφρίσει και να διπλασιάσει τον όγκο του. Έπειτα προσθέτω την άχνη χτυπώντας καλά μέχρι να πήξει το μίγμα. Βάζω το γλάσο σε μια zip σακούλα και κόβω την μια άκρη της δημιουργώντας κορνέ. στολίζω τις κορυφές του καραβιού όπως πέφτει το χιόνι πάνω του και στάζει. Δεν θέλω το γλάσω να είναι πολύ σταθερό, για να φαίνεται ότι το χιόνι να στάζει.
  4. Στολίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο.
 

Με ένα πινέλο περνάω 3 φορές εσωτερικά το καραβάκι με το μίγμα σοκολάτας - ντάκου

Με ένα πινέλο περνάω 3 φορές εσωτερικά το καραβάκι με το μίγμα σοκολάτας - ντάκου

Το αφήνω κάθε φορά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και στο τέλος αφαιρώ την λαδόκολλα.

Το αφήνω κάθε φορά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και στο τέλος αφαιρώ την λαδόκολλα.