Γρανίτα πεπόνι

 

Όταν το μόνο που θες είναι κάτι παγωμένο να δροσίσει το είναι σου.

Γρανίτα χωρίς ζάχαρη και φουλ απόλαυση του φρούτου που προτιμάς σε κρύα βερσιόν.

Γιατί το Ελληνικό καλοκαίρι την απαιτεί!

Φουλ γεύση αρωματικού πεπονιού, που χρειάζεται μόνο λίγη χρονική υπομονή και καλή κατάψυξη. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. 
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ + 3 ΩΡΕΣ + 3 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό πεπόνι
  • 4 ΚΣ μέλι
  • ¼ χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω στη μέση το πεπόνι, αφαιρώ τα σπόρια του.
  2. Με ένα κουτάλι βγάζω την ψίχα του σε μια επίπεδη επιφάνεια και τη βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  3. Αφού παγώσουν τα ρίχνω στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το χυμό λεμονιού και το μέλι.
  4. Τα αλέθω καλά και βάζω το μείγμα στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  5. Βγάζω, ξύνω το μείγμα με ένα πιρούνι και μπαίνει πάλι για άλλες 3 ώρες. 
  6. Βγάζω ξύνω το μείγμα όμοια με το πιρούνι και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!