ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ 5 ΥΛΙΚΑ

 

Οι φράουλες μας έχουν τρελάνει και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τις χρησιμοποιούμε. Άλλωστε βγαίνουν  μόνο μια φόρα το χρόνο γι αυτό τις εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο. Αυτές οι γρήγορες σφολιάτες μπορούν να γεμίσουν και με άλλα φρούτα αλλά οι φράουλες τις απογειώνουν. Με λίγα υλικά κατάλληλες για πρωινό ή απογευματινό με τον καφέ μας. Ετοιμαστείτε  να τις απολαύσετε.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 120 γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 300 γρ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό
  • άχνη, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:         20 ΛΕΠΤΑ 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:          30 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύω την κρέμα τυριού με τη μαρμελάδα φράουλας καλά με το σύρμα.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ξετυλίγω το φύλλο κρούστας το κόβω σε ορθογώνια κομμάτια και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας 1 – 1,5 εκ. μεταξύ τους. Τα χαράζω με ένα μυτερό μαχαίρι περιμετρικά αφήνοντας 1 – 2 εκ. από έξω.
  3. Μέσα στο «κάδρο» που δημιουργήθηκε στο κέντρο της κάθε σφολιάτας αλείφω την κρέμα τυριού.
  4. Τεμαχίζω σε λεπτές φέτες τις φράουλες και τις τοποθετώ σειριακά πάνω στην κρέμα καλύπτοντάς την.
  5. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφω την σφολιάτα (που δεν έχει κρέμα, περιμετρικά) με το μίγμα.
  6. Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  7. Βγάζω από το φούρνο αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά, πασπαλίζω από πάνω με άχνη και σερβίρω αμέσως.