Απίστευτα εντυπωσιακό γλυκό που δύσκολα μπορεί να του αντισταθεί κάποιος. Η παραλλαγή με την αλμυρή καραμέλα προσθέτει ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά. Κατάλληλο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γρήγορο  και εύκολο, μπορούν να την φτιάξουν όλοι. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με παγωτό βανίλια ή σαντιγί και κακάο.

[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 110 γρ. (1 κούπα) άχνη ζάχαρη
  • 35 γρ. (1/4 κούπας) αλεύρι
  • λίγη αλμυρή καραμέλα
  • κακάο για γαρνίρισμα(προαιρετικό)
  • παγωτό βανίλια ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 12΄
Συνολικός χρόνος: 32΄

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα. Όταν έχει ενωθεί το 90 % της ποσότητας κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύοντας λιώνει και το υπόλοιπο μίγμα. Ανακατεύω καλά να ενωθούν τα 2 στοιχεία δημιουργώντας μια γυαλιστερή σοκολατένια λάβα.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνω τα αλουμινένια κυπελάκια ή τα πυρεξάκια που θα χρησιμοποιήσω.
  3. Σε μπολ του μίξερ ή σε απλό με σύρμα στο χέρι, χτυπάω καλά τα αυγά με τους κρόκους μαζί μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μου. Τότε προσθέτω σταδιακά την άχνη και στη συνέχεια λίγο λίγο το μίγμα της κουβερτούρας, ανακινώντας καλά (γιατί είναι ζεστό και δεν θέλω να ψηθούν τα αυγά). Τέλος προσθέτω το αλεύρι.
  4. Βάζω λίγο από το μίγμα σε κάθε κυπελάκι και προσθέτω μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού από την αλμυρή καραμέλα μου (κρύα). Σκεπάζω το υπόλοιπο με το μίγμα, αφήνοντας μισό εκατοστό από το πάνω μέρος (γιατί όταν θα ψήνεται θα φουσκώσει).
  5. Ψήνω για 12 λεπτά τα αλουμινένια κυπελάκια και 2 λεπτά παραπάνω εκείνα με το πυρέξ.
  6. Βγάζω από το φούρνο όταν δω ότι η εξωτερική επιφάνεια είναι σταθερή, ψημένη, ενώ στο κέντρο όχι, δοκιμάζω πιέζοντας με το δάχτυλο στη μέση πρέπει να είναι ψημένη ελάχιστα η επιφάνεια και ρευστό από μέσα, θα τρεμουλιάζει.
  7. Αφήνω 2 λεπτά να κρυώσουν και έπειτα με ένα μαχαίρι περνάω την περιφέρεια τους να ξεκολλήσει. Τα αναποδογυρίζω στα πιάτα και σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με παγωτό ή σαντιγί και λίγο κοσκινισμένο κακάο από πάνω.

TIPS:

Μπορώ αν έχω έτοιμο το μίγμα στο ψυγείο και να το βγάλω 20 λεπτά πριν το ψήσω.