Υγιεινό γλυκάκι με κάστανο

 

Ένα πολύ απλό και γρήγορο αλλά πολύ θρεπτικό και νόστιμο γλυκάκι με απλά υλικά.

Με κυρίαρχη τη γεύση του κάστανου σε ακόμα πιο γλυκιά εκδοχή εμπλουτίζοντας το με ξηρούς καρπούς ή σοκολατένια τρούφα.

Σε μπουκίτσες τέλεια και για δωράκια ή προσφορά τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
17 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 210 γρ κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 40 ml μέλι
  • ½ κγ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 ml μέλι, για γαρνίρισμα
  • 50 γρ κουβερτούρα τριμμένη, για γαρνίρισμα
  • 50 γρ σοκολατένια τρούφα, για γαρνίρισμα
  • 50 γρ φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού έχω βράσει και καθαρίσει τα κάστανα, αλέθω τη ψίχα τους στο μούλτι.
  2. Προσθέτω την κανέλα, το αλάτι κι ανακατεύω.
  3. Συμπληρώνω με τα 40 ml μέλι και αναμιγνύω καλά να υγραθεί όλο το μίγμα.
  4. Πλάθω με τα χέρια μου το μίγμα σε μικρά αχλαδάκια ή μπαλίτσες και τα τοποθετώ σε λαδόκολλα.
  5. Βουτάω στα μισά, την βάση τους πρώτα μέσα στο μέλι, έπειτα στο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και τα βάζω πάλι στη λαδόκολλα.
  6. Στα υπόλοιπα αφού λιώσω την κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα, τα βουτάω πρώτα στη σοκολάτα και στη συνέχεια στην τρούφα.
  7. Τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και να σφίξει το μέλι.
  8. Σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!