Χοχλιοί μπουμπουριστοί

 

Γνήσιος ντόπιος Κρητικός μεζές, που έσωσε τον λαό τις περιόδους πείνας.

Οι μπουμπουριστοί χοχλιοί δηλαδή σαλιγκάρια στην απλή εκδοχή τους με έντονη γεύση που δεν γίνεται να μην δοκιμάσει κάθε επισκέπτης του νησιού.

Απαιτούν μπόλικο αλάτι, ξιδάτη γεύση και δυνατή μυρωδιά φρέσκου δεντρολίβανου.

Μοναδικοί, γι αυτό αξίζουν την προσοχή μας!
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 – 4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
3 – 4 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • σαλιγκάρια χοντρά, πλυμένα και καθαρισμένα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • ξύδι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω και καθαρίζω τα σαλιγκάρια, αφαιρώντας τις ακαθαρσίες από τα καβούκια τους και απομακρύνοντας την μεμβράνη που δημιουργούν με τα σάλια τους.
  2. Πασπαλίζω ένα μεγάλο τηγάνι με αλεύρι και μπόλικο αλάτι.
  3. Ραντίζω σε καρέ με ελαιόλαδο και ανάβω τη φωτιά στο μέγιστο.
  4. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και βάζω μπρούμυτα τα σαλιγκάρια, σε μια στρώση.
  5. Αφήνω 1 λεπτό, πασπαλίζω με κλαδιά φρέσκου δεντρολίβανου, τους ανακατεύω και σβήνω με λίγο ξύδι.
  6. Χρειάζονται 3 – 4 λεπτά συνολικά.
  7. Τα σερβίρω μαζί με το λαδόξιδο που έχουν και γαρνίρω με κλαδιά δεντρολίβανου.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΥΣ!