Πως φτιάχνω σπιτική Granola

 

Για ένα τέλειο υγιεινό πρωινό, για όλη την οικογένεια, η granola (γκρανόλα) παρέα με γάλα ή γιαούρτι, μας γεμίζει ενέργεια χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Θρεπτική και νόστιμη μπορεί να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
10 – 12 μερίδες    

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ ανάμικτους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια ή άλλα έχεις)
  • 50 γρ ανάμικτους σπόρους
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ. σ. μέλι
  • 50 γρ αποξηραμένα βερίκοκα (ή ότι άλλα έχεις)
  • 50 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα (ή ότι άλλα έχεις)
  • 50 γρ σταφίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκέυος βάζω τις νιφάδες βρώμησ, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και ανακατεύω καλά.
  2. Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
  3. Βγάζω από το φούρνο, προσθέτω τα τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα.
  4. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει τελείως.
  5. Αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο, εκτός ψυγείου

 

Τιπ:

  • Αν πάρει υγρασία την ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!