Πώς φτιάχνω σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού

 

Πώς φτιάχνω Πραλίνα Φουντουκιού, σπιτική ‘Νουτέλα’, αγνή vegan και χωρίς συντηρητικά!

Για άλειμμα στο πρωινό ψωμί μου ή για οτιδήποτε άλλο σοκολατένιο θέλω να φτιάξω…

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΒΑΖΑΚΙ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
7  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
8 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια, αποφλοιωμένα 
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ κακάο
  • λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω στο φούρνο, σε λαδόκολλα στο ταψί  τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα ψήνω στον αέρα στους 180* C για 8 λεπτά.
  2. Τα βάζω στο μούλτι αλέθοντας τα καλά, να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι.
  3. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο και τη ζάχαρη χτυπώντας τα. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο γάλα αμυγδάλου, να αποκτήσει το μίγμα την σωστή υφή.
  4. Το αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

 

ΤΙΠ:

  • Για να καθαρίζω το μούλτι μετά, βάζω 1 κούπα γάλα αμυγδάλου μέσα μαζί με λίγη ζάχαρη το χτυπάω και είναι έτοιμο ένα γρήγορο κακάο και το μούλτι καθαρό!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!