ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ BUENO

 

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται! Και τι καλύτερο να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σοκολάτα bueno σε μορφή δροσερού παγωτού. Γευστικό, κρεμώδες, σοκολατένιο με πλούσια γεύση φουντουκιού και κομματάκια της αγαπημένης σοκολάτας μέσα με την τραγανή βάφλα της.


Σε όσους αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις στα παγωτά, πέρα απ’ τις παραδοσιακές μπορούν αν το δοκιμάσουν ενώ όσοι αγαπούν το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας θα το λατρέψουν. 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 - 6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΩΡΕΣ & 25 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml πλήρες γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. μέλι
  • 2 κ. σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 100 γρ. σκόνη φουντουκιού, κοσκινισμένη
  • 2 σοκολάτες bueno, τεμαχισμένες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα, το μέλι και την πραλίνα φουντουκιού σε μέτρια φωτιά να φτάσει το μίγμα σε βρασμό.

  2. Ωστόσο τεμαχίζω την λευκή κουβερτούρα και την σοκολάτα bueno.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει το μίγμα ένα κίτρινο παστέλ χρώμα.
  4. Μόλις βράσει η κατσαρόλα, την κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω μέσα την λευκή κουβερτούρα και την κοσκινισμένη σκόνη φουντουκιού. Αφήνω 5 λεπτά να ζεσταθεί και ανακατεύω για να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα και να στέκετε στην ράχη της κουτάλας.
  5. Βγάζω απ το μάτι της κουζίνας, το βάζω σε ένα μπολ (που το έχω αφήσει για 30 λεπτά στην κατάψυξη) και αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν ετοιμαστεί το καλύπτω με μια μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξή.
  6. Ανά 30 λεπτά βγάζω το παγωτό απ την κατάψυξη και το ανακατεύω καλά με το σύρμα για να γίνει κρημνώδες και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι σε αυτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το παγωτό να παγώσει περίπου 3 – 4 ώρες. Την τελευταία φορά που το ανακατεύω ρίχνω μέσα τις τεμαχισμένες σοκολάτες bueno, ανακατεύω και μεταφέρω το μίγμα στο σκεύος (μεταλλικό κατά προτίμηση) που θα το αποθηκεύσω.
  7. Βγάζω 15 λεπτά πριν το σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!