Καρβέλι γεμιστό με κρέας

 

Ιδιαίτερο αλλά γευστικότατο φαγητό που θυμίζει μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μας κρεατότουρτας που γνωρίζουμε.

Ψωμί γεμιστό με κοκκινιστό, πολύχρωμες πιπεριές, φέτες μοτσαρέλας και από πάνω σάλτσα ντομάτας με λιωμένο τυρί.

Δαγκώνεις το τραγανό ψωμί που σπάει, εμφανίζοντας την πλούσια λιωμένη μοτσαρέλα με το κρέας να χύνεται από μέσα, κόλαση!


 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ μοσχάρι, χτένι σε κομματάκια
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • 3 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ¼ κγ θυμάρι
  • ½ κγ πάπρικα
  • 1 καρβέλι ψωμί
  • 80 γρ μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 4 ΚΣ σάλτσα ντομάτας, για επικάλυψη
  • 60 γρ ρεγκάτο, τριμμένο, για επικάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια – δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, ανακατεύω, και χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζω με το καπάκι, αφήνοντας λίγο ξεσκέπαστο να φεύγουν οι υδρατμοί και το αφήνω να σιγοβράζει για 50 – 60 λεπτά.
  3. Κόβω το «καπάκι» του ψωμιού και αφαιρώ την ψίχα εσωτερικά.
  4. Γεμίζω το ψωμί με το μοσχάρι και από πάνω τοποθετώ τις φέτες της μοτσαρέλας.
  5. Κλείνω με το «καπάκι» του ψωμιού και το αλείφω με τη σάλτσα ντομάτας. Ραντίζω από πάνω με τριμμένο ρεγκάτο.
  6. Το βάζω στο φούρνο στους 180*C για 15 – 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  7. Βγάζω από το φούρνο, το κόβω όπως την πίτσα και σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!