Κεφτεδάκια για όλους

 

Το απόλυτο παιδικό φαγητό. Στα πάρτι, στις εκδρομές, παντού!

Κι όμως φτάνει να δοκιμάσω ένα, μετά δεν μπορώ να αντισταθώ. Θα πάρω κι άλλο, κι άλλο… κι άλλο, ένα τελευταίο αλλά δεν μπορώ να τους αντισταθώ.

Κλασικά κεφτεδάκια της μαμάς, τραγανά εξωτερικά, μαλακά από μέσα.

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
28 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

  • ½  κιλό μοσχαρίσιο κιμά, διπλοαλεσμένο
  • ½  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένο στο νερό ή γάλα
  • ½ αυγό, χτυπημένα απαλά
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ½  κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 1 - 2 ΚΣ ψίχα ντομάτας, χωρίς υγρά (προαιρετικά)

Για πανάρισμα:

  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 – 3 ΚΣ κόρν φλάουρ
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά του κιμά, εκτός από την ντομάτα. Πλάθω καλά το μείγμα να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτω 1 – 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα, χωρίς υγρά για να αποκτήσουν υγρασία οι κεφτέδες.
  2. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω μπαλίτσες. Αν ο κιμάς κολλάει στα χέρια, τα βρέχω με λίγο νερό.
  4. Αφού τα πλάσω όλα, σε ένα πλατύ πιάτο αναμιγνύω το αλεύρι με το κόρν φλάουρ και κυλάω τους κεφτέδες σε αυτό. Τινάζω καλά να φύγει το περίσσειο αλεύρι.
  5. Βάζω το τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια – δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνω όσους κεφτέδες χωράει.
  6. Γυρίζω προσεκτικά έναν έναν προσέχοντας να μην καούν εξωτερικά, περίπου 7 λεπτά συνολικά.
  7. Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Σερβίρω ιδανικά με τηγανιτές πατάτες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!